Victor Costache este singurul ministru care a părăsit Guvernul Orban

  • Victor Costache a fost singurul ministru schimbat în Guvernul Orban
  • Deşi ministru, el opera, în paralel, la o clinică privată
  • Costache a vrut să privatizeze sistemul de sănătate
  • Costache şi-a dat demisia după ce a venit cu o propunere nerealistă
1713 afișări
Imaginea articolului Victor Costache este singurul ministru care a părăsit Guvernul Orban

Victor Costache este singurul ministru care a părăsit Guvernul Orban

Mulţi miniştri ai Guvernului PNL au fost aspru criticaţi de Opoziţie sau de societatea civilă. Unul singur a părăsit însă Palatul Victoria. Victor Costache a fost "ministrul problemă " al familiei Orban de la bun început. Nici nu se uscase bine cerneala de pe jurământul de credinţă, că ministrul Sănătăţii a fost acuzat de conflict de interese. De ce? Pentru că, în paralel cu slujba la stat, Victor Costache îşi continua activitatea şi la o clinică privată din Sibiu.

Prins cu mâţa-n sac, ministrul a spus mai întâi că operează doar la cerere şi fără plată. L-a dat de gol pagina de web a clinicii, unde scria că oferă consultaţii în fiecare zi de miercuri. Apoi s-a aflat salariul primit. 20.000 de lei pe lună, brut.

Nu s-a oprit la acest scandal, însă. Costache este cel care a propus o Ordonanţă de Urgenţă despre care specialiştii au spus că e o privatizare mascată a sistemului de sănătate.
Ordonanţa permitea accesul nelimitat al spitalelor private la decontări din banii publici ai programelor naţionale de sănătate.

Apoi, în pandemie, Victor Costache a fost acuzat că tace şi fuge de jurnalişti. Momentul nu era tocmai potrivit, oamenii aşteptau cu sufletul la gură orice informaţie venită de la cel care se ocupa de sănătatea lor.

Forţat de siuaţie, Costache a început să vorbească. Nu pentru mult timp. După ce a pledat pentru testarea în masă a tuturor bucureştenilor, s-a retras din funcţie, după o discuţie cu Ludovic Orban. În locul său a fost numit Nelu Tătaru. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici