Victor Ponta, în vizite oficiale în Finlanda şi Lituania

Premierul Victor Ponta se va afla, luni şi marţi, în Finlanda şi Lituania, pentru vizite oficiale în care se va întâlni cu autorităţile celor două ţări.

235 afișări
Imaginea articolului Victor Ponta, în vizite oficiale în Finlanda şi Lituania

Victor Ponta (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

În Finlanda, Ponta va avea întrevederi cu omologul său, Jyrki Katainen, şi cu preşedintele Parlamentului, Eero Heinaluoma, şi va participa la un Forum economic.

Împreună cu ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, premierul va lua parte şi la o conferinţă privind educaţia Helsinki.

În Lituania, Ponta se va întâlni cu prim-ministrul Algirdas Butkevicius şi cu preşedintele Parlamentului, Vydas Gedvilas, urmând să aibă o întrevedere şi cu reprezentanţii oamenilor de afaceri din Lituania.

"Cele două vizite au ca obiectiv consolidarea dialogului politic bilateral la nivel înalt, dinamizarea cooperării, în special în domeniul economic, şi asigurarea unei coordonări permanente pe teme europene, în contextul în care Lituania deţine în prezent preşedinţia Uniunii Europene, iar Finlanda va face parte din ţările alături de care România va asigura preşedinţia UE în 2019", informează Guvernul.

Potrivit sursei citate, pe agendă figurează şi teme legate de viitorul Europei, situaţia economică la nivelul UE, combaterea şomajului în special în rândul tinerilor, agenda digitală, inovarea şi cercetarea, competitivitatea la nivelul UE, pregătirea summit-ului de la Vilnius privind Parteneriatul Estic, relaţia transatlantică.

Din delegaţia premierului vor face parte ministrul delegat pentru Infrastructură şi Investiţii, Dan Şova, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, secretarii de stat George Ciamba, din Ministerul de Externe, şi Bogdan Tohăneanu, din Ministerul de Interne.
 

 


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici