Victor Ponta înlocuit de Doru Ioan Tărăcilă în Comisia pentru codul electoral

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că senatorul Doru Ioan Tărăcilă îl va înlocui pe deputatul Victor Ponta în Comisia pentru elaborarea codului electoral, în urma retragerii acestuia din urmă.

1 afișare
Imaginea articolului Victor Ponta înlocuit de Doru Ioan Tărăcilă în Comisia pentru codul electoral

Victor Ponta înlocuit de Doru Ioan Tărăcilă în Comisia pentru codul electoral

Geoană a explicat că Ponta s-a retras din comisie în urma unei diferenţe de opinie, "de nuanţă", legată de faptul că semnase, alături de liderul grupului PSD din Cameră, Viorel Hrebenciuc, proiectul ProDemocraţia.

"Există o anumită diferenţă de opinie, de nuanţă. Victor Ponta, alături de Viorel Hrebenciuc, au semnat proiectul ProDemocraţia, la îndemnul şi la aprobarea conducerii partidului. Există în cadrul Comisiei de cod electoral şi colegi care continuă să susţină, iarăşi cu aprobarea conducerii, varianta iniţială de lege pe vot uninominal, depusă de PSD", a explicat Geoană.

Liderul social-democrat a dat asigurări că PSD nu se va opune degajării unui consens în cadrul Comisiei de cod electoral, dar a arătat că formaţiunea sa consideră că varianta depusă de social-democraţi este cea mai bună şi cea mai apropiată de un sistem de vot uninominal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici