Victor Ponta şi Ilie Sârbu, la cabinetul lui Antonescu, unde sunt în şedinţă liderii PNL

Premierul Victor Ponta şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, au sosit la cabinetul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde liderii PNL discută, potrivit unor surse, despre demisia din funcţie a ministrului Economiei, Varujan Vosganian.

262 afișări
Imaginea articolului Victor Ponta şi Ilie Sârbu, la cabinetul lui Antonescu, unde sunt în şedinţă liderii PNL

Ilie Sârbu (Imagine: Adi Piclisan/ Mediafax Foto)

Conducerea PNL, reunită în cabinetul preşedintelui Senatului, discută la această oră pe marginea demisiei din funcţie a ministrului Economiei, Varujan Vosganian, în cazul căruia plenul Senatului a respins solicitarea de începere a urmăririi penale, au declarat pentru MEDIAFAX surse PNL.

Varujan Vosganian a intrat la discuţii cu liderii PNL imediat după votul din plenul Senatului, sursele citate precizând că înaintea discuţiilor cu premierul Victor Ponta ministrul are o consultare cu conducerea PNL.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, în plenul Senatului, după respingerea cererii privind solicitarea de începere a urmăririi penale împotriva sa, că este pregătit să îşi dea demisia de onoare şi că va avea o discuţie în acest sens cu premierul.

Rezultatul oficial al votului Senatului în cazul solicitării privind începerea urmăririi penale în cazul ministrului Varujan Vosganian a fost anunţat în plen, fiind înregistrate 126 de voturi "împotrivă" şi 25 de voturi "pentru".

Votul a fost secret cu bile, fiind exprimate 151 de voturi.

Anterior, surse parlamentare au declarat pentru MEDIAFAX că plenul Senatului a respins solicitarea privind începerea urmăririi penale în cazul ministrului Varujan Vosganian, votul fiind covârşitor împotriva solicitării procurorului general al Parchetului ICCJ.

Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, în 2 septembrie, Senatului şi, respectiv, şefului statului declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian şi, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici