Victor Surdu, Oana Mizil, Rodica Nassar, Cristian Adomniţei şi-au preluat legitimaţiile de deputat

Fostul ministru al Educaţiei Cristian Adomniţei, Victor Surdu, Oana Mizil şi Rodica Nassar au venit, sâmbătă, la Camera Deputaţilor, să-şi ia legitimaţiile, să facă fotografii, să-şi depună declaraţiile de avere şi de interese şi să îşi ia cartelele de vot.

147 afișări
Imaginea articolului Victor Surdu, Oana Mizil, Rodica Nassar, Cristian Adomniţei şi-au preluat legitimaţiile de deputat

Victor Surdu, Oana Mizil, Rodica Nassar, Cristian Adomniţei şi-au preluat legitimaţiile de deputat

Este a doua zi în care noii deputaţi pot să-şi facă formalităţile de preluare a mandatului. Ei trebuie să treacă pe la 18 ghişee organizate, în acest sens, în Palatul Parlamentului, iar unii au parcurs acest circuit în câteva ore.

"Trebuie să fii zâmbitor chiar dacă nu iese Guvernul. Mai frumos decât sunt nu are cum să iasă poza", a glumit Surdu când s-a aşezat să pozeze pentru site-ul Camerei Deputaţilor şi pentru legitimaţia de deputat.

Fost preşedinte al Partidului Democrat Agrar şi soţ al cunoscutei cântăreţe Angela Similea, Victor Surdu (PSD) a aflat de la staff-ul Camerei Deputaţilor că încă nu poate primi maşină deoarece aceasta nu a fost predată de fostul deputat Ion Bivolaru.

Nici colega sa de partid Oana Mizil nu a putut să-şi preia maşina repartizată. Ea s-a interesat conştiincioasă despre toate documentele necesare şi şi-a petrecut timp de o oră să asculte explicaţiile privind cazarea, biletele de călătorie, traselul legislativ al legilor.

Având mai multe mandate de deputat la activ, Rodica Nassar (PSD) a venit însoţită de noul său coleg de Parlament Florian Popa, rectorul Universităţii de Medicină, pe care l-a ghidat în iţele încâlcite ale birocraţiei. "Venim de la negocieri, discutăm pe marginea programului de guvernare, în domeniul sănătăţii, dar trebuie să ne ocupăm şi de aceste formalităţi", le-a spus Nassar ziariştilor.

Subiectul negocierilor pentru formarea Guvernului a fost o temă principală de discuţii între deputaţii PSD veniţi să-şi primească legitimaţiile

"Ce mai ştiţi de negocieri?", le-a întrebat Anghel Stanciu pe colegele sale de partid Rodica Nassar şi Ecaterina Andronescu.

"Nu sunteţi la negocieri?", l-a întrebat şi deputatul PSD Nicolae Bănicioiu pe fostul ministru al Muncii Marian Sârbu, care a răspuns zâmbind: "Cineva mai trebuie să şi muncească".

Fostul ministru al Educaţiei Cristian Adomniţei (PNL) s-a împotmolit la depunerea documentelor necesare preluării unui nou mandat de deputat. El a completat, timp de o oră, hârtiile şi a fost întors de câteva ori de la ghişeul declaraţii de avere şi de interese pentru a modifica sau a adăuga câte ceva.

Un alt deputat PNL, Dominic Gerea, a venit însoţit de cele două fetiţe ale sale, în timp ce Cristina Pocora, tot de la liberali, a fost nemulţumită de poza pe care a făcut-o. "Ce ochi roşii am ( în poză- n.r.) Mă lăsaţi aşa, ca un vampir?", a spus ea, dar s-a liniştit deoarece a fost asigurată că fotografia va fi retuşată.

Mai puţin de 30 de deputaţi s-au prezentat, sâmbătă, la Camera Deputaţilor, pentru a-şi îndeplini formalităţile de preluare a mandatului, restul având la dispoziţie încă patru zile pentru a face acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici