Victorie pentru mămici. Legea privind alăptarea în spaţii publice a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de promulgare a legii privind alăptarea în spaţii publice.

610 afișări
Imaginea articolului Victorie pentru mămici. Legea privind alăptarea în spaţii publice a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis

Victorie pentru mămici. Legea privind alăptarea în spaţii publice a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis

Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind alăptarea în spaţiile publice, care a fost aprobată în Parlament, la începutul lunii iunie.

Evacuarea din spaţiul public a unei mame care alăptează, refuzul furnizării de servicii unei femei care alăptează sau orice alt mod de a interzice alăptatul în public devin fapte sancţionabile cu amendă de la 100 la 2.000 de lei, potrivit Legii.

„Nicio mamă nu va mai trăi cu teama de umilire publică provocată de reacţiile discriminatorii ale unora”, spunea, la momentul adoptării, senatorul PNL Alina Gorghiu.

Ea preciza că, până în prezent, legislaţia în vigoare nu sancţiona o astfel de practică discriminatorie, care încalcă nu numai dreptul copilului la hrană, ci şi la sănătate.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici