Videanu, acuzat că vrea să treacă prin CGMB un PUZ pentru o construcţie pe un teren de-al său

Candidatul PC pentru Primăria Capitalei, Codrin Ştefănescu, l-a acuzat, joi, pe primarul general Adriean Videanu că intenţionează să supună aprobării în Consiliul General al Municipiului Bucureşti un PUZ pentru construirea pe terenul său de la Titan Mar a unui bloc de 20 de etaje.

18 afișări
Imaginea articolului Videanu, acuzat că vrea să treacă prin CGMB un PUZ pentru o construcţie pe un teren de-al său

Videanu, acuzat că vrea să treacă prin CGMB un PUZ pentru o construcţie pe un teren de-al său (Imagine: Mediafax Foto)

Ştefănescu a susţinut, într-o conferinţă de presă, că în acest fel Videanu va da "un tun" de 180 de milioane de euro. "Adriean Videanu şi centrează şi dă cu capul. El dă toate semnăturile, el se îmbogăţeşte", a spus Ştefănescu.

El a adăugat că Videanu construieşte blocul pe terenul său şi astfel îşi măreşte valoarea terenului.

Codrin Ştefănescu l-a mai acuzat pe Adriean Videanu că facilitează afaceri pentru firmele PDL, respectiv Euroconstruct Trading 98, Tehnologia Radion, Eurovia Construct Internaţional, Delta ACM, arătând că aceste firme câştigă licitaţii pentru executarea unor lucrări la anumite sume, iar peste câteva zile aceste sume sunt majorate de mai multe ori.

Codrin Ştefănescu a mai spus că Videanu este ajutat şi de arhitectul şef Adrian Bold şi de directorul direcţiei de transport şi infrastructură din Primăria Capitalei, Gheroghe Udrişte.

El a precizat că, doar în ultimele zile, aceste afaceri au păgubit Primăria de 600 milioane de euro.

Codrin Ştefănescu a spus că îl avertizează pe premierul Călin Popescu Tăriceanu că îl va da în judecată pentru abuz în serviciu dacă până la luni nu va demara o anchetă a Corpului de control al primului-ministru la Primăria Capitalei. Ştefănescu a arătat că, deşi a semnalat de multe ori nenumăratele neregului făcute de Adriean Videanu, Tăriceanu nu a luat nicio măsură.

Senatorul PC Marius Marinescu l-a criticat şi el pe Adriean Videanu, arătând că acesta a făcut parte din comisii de privatizare, ceea ce nu este normal. El a anunţat că parlamentarii PC au depus la Senat o iniţiativă legislativă prin care se interzice primarilor, viceprimarilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene să facă parte din comisii de privatizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici