Videanu, despre aprecierile lui Băsescu privind campania: Candidaţii, mai mult focusaţi pe colegii

Coordonatorul campaniei ARD Adriean Videanu a declarat, în legătură cu aprecierile preşedintelui potrivit cărora în campanie "parcă toţi sunt năuci", că e greu să se desfăşoare o campanie electorală naţională deoarece sunt alegeri uninominale, iar candidaţii sunt mai focusaţi pe campania personală.

190 afișări
Imaginea articolului Videanu, despre aprecierile lui Băsescu privind campania: Candidaţii, mai mult focusaţi pe colegii

Adriean Videanu (Imagine: Andreea Blanatui/Mediafax Foto)

"Atâta timp cât campania este personalizată pe colegii, e greu să ai o campanie electorală naţională. În momentul de faţă, candidaţii care cuprind inclusiv liderii formaţiunilor politice sunt mai mult focusaţi pe ceea ce înseamnă campanie personală în colegiul respectiv", a explicat Videanu, miercuri, întrebat la o conferinţă de presă în legătură cu declaraţiile lui Traian Băsescu potrivit cărora i se pare că nu e o campanie şi "parcă sunt năuci toţi".

Videanu a adăugat că ARD a încercat să dea o dimensiune naţională campaniei şi că alianţa are un program foarte serios, cu un buget consolidat anexat.

Întrebat dacă sunt justificate criticile şefului statului, Videanu a spus că preşedintele Traian Băsescu nu a avut toate informaţiile legate de bugetul consolidat pe care ARD îl are şi că şeful statului vrea să ştie exact ce are de gând un prim-ministru să facă cu România.

"Domnul preşedinte sigur nu a avut toate informaţiile legate de bugetul consolidat pe care noi îl avem, domnia sa e mult mai precis, vrea să ştie exact ce are de gând primul ministru să facă cu România, cred că este justificat din punctul de vedere al domniei sale", a adăugat Videanu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că i se pare că în campania electorală "toţi sunt năuci" şi că el vede "o avalanşă de contradicţii şi contraziceri între candidaţi", însă nimeni nu spune ce îi trebuie României.

"Mie mi se pare că nu e campanie. Parcă sunt năuci toţi! Nimeni nu vine... Deci, sunt doar dispute... Bun, cu mici excepţii. Probabil că sunt parlamentari care în colegiul lor vorbesc corect despre perspectivă, despre ce se va întâmpla cu România, cum va fi. Eu nu i-am văzut. Cel mult, pot să văd sintezele de presă sau dacă prind câte o emisiune în care vin candidaţi. E o avalanşă de contradicţii şi contraziceri între candidaţi. Nimeni nu spune ce-i trebuie României. Bă, frate, ne trebuie structural reformată România, da? Ce i-am dat până acum? I-am dat Legea educaţiei, i-am dat noul Cod al Muncii, Legea salarizării, Legea pensiilor, codurile pentru justiţiei. Ce-i mai trebuie? Legea sănătăţii, legea reorganizării administrative, revizuirea Constituţiei, dincolo de restructurarea marilor regii de stat, dar aceste lucruri care mai trebuie făcute", a declarat Băsescu, la B1 TV.

Preşedintele Băsescu a reiterat că era foarte important pentru România ca în dezbaterea electorală să fi avut nişte schiţe de buget pentru 2013, inclusiv o variantă prezentată de Guvern.

"Domnule, deci, în momentul de faţă, ambele tabere încearcă să convingă pe vorbe electoratul, fie că vorbim de USL, fie că vorbim de ARD. Parcă la ARD am mai văzut nişte argumente economice", a spus Băsescu.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici