Videanu: Legislaţia electorală, promovată de Nica; secţiile din străinătate, stabilite de Diaconescu

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, marţi, că demersul PSD de contestare a alegerilor este o tentativă de presiune publică, Dan Nica promovând legislaţia electorală, iar secţiile din străinătate fiind stabilite de Cristian Diaconescu.

Urmărește
13 afișări
Imaginea articolului Videanu: Legislaţia electorală, promovată de Nica; secţiile din străinătate, stabilite de Diaconescu

Videanu: Legislaţia electorală, promovată de Nica; secţiile din străinătate, stabilite de Diaconescu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Considerăm că dermesul făcut de PSD este o tentativă penibilă de presiune publică, în ideea de a încerca să influenţeze, în dispreţul democraţiei, deciziile autorităţilor publice responsabile", a spus Adriean Videanu.

El a ţinut să precizeze că PDL are argumente în aceste sens, unul dintre acestea fiind acela că toată legislaţia electorală a fost promovată de Dan Nica, în calitate de viceprim-ministru şi ministru de Interne, şi de la acea legislaţie nu s-a schimbat nici măcar o virgulă, cu excepţia a două secţii speciale, una în Prahova, unde sediul luase foc şi încă una stabilită, din eroare, într-un penitenciar.

În plus, a spus Videanu, în străinătate toate secţiile de vot au fost stabilite prin ordin al ministrului de Externe, Cristian Diaconescu.

"În toate birourile secţiilor de vot au fost în majoritate coaliţia formată din PSD, PNL, UDMR, PRM şi PNG. Ni se pare absolut inadmisibil şi penibil să vii astăzi şi să conteşti exact pe cei care ţi-au fost aliaţi şi care au semnat procesele-verbale de la secţiile de votare", a mai spus Videanu.

Videanu a comentat şi modul în care social-democraţii s-au raportat la rezultatele exit-poll-urilor.

"Am văzut cu toţii exuberanţa domnului Geoană, care la vederea rezultatelor exit-poll-urilor nu a reclamat absolut niciun fel de tentativă de fraudă, chiar mai mult, s-a grăbit să deschidă şampania", a arătat el.

În opinia lui Videanu, demersul PSD de a contesta alegerile este în dispreţul democraţiei.

"Facem un apel către toate autorităţile statului să îşi facă datoria conform prevederilor legale", a mai spus Videanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici