Videanu:Mi se pare exagerată solicitarea PNL de a avea premier

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, vineri, că i se pare exagerată solicitarea PNL de a avea premierul, precizând că în 2007 Tăriceanu a dat afară din Guvern Partidul Democrat, astfel că democrat-liberalii ar fi mai îndreptăţiţi să ceară garanţii.

18 afișări
Imaginea articolului Videanu:Mi se pare exagerată solicitarea PNL de a avea premier

Videanu:Mi se pare exagerată solicitarea PNL de a avea premier (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Videanu a declarat, la sediul central al partidului, că un program de guvernare de dreapta, având în vedere condiţiile extraordinare din perioada 2005-2006, poate fi un argument suficient de puternic pentru PNL de a veni într-o coaliţie de guvernare.

"Cei care ar trebui să ceară garanţii suntem noi, pentru că nu noi i-am trădat, ci ei ne-au trădat, ne-au dat afară de la guvernare în 2007, de aceea toată această tevatură legată de garanţii suplimentare din punctul meu de vedere este ipocrizie a celor care spun", a declarat Videanu.

El a amintit că în duminica Floriilor, în 2007, premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a dat afară pe democraţi de la guvernare.

"Singura garanţie pe care o putem da este cuvântul nostru pe un program de guvernare şi un protocol de colaborare", a mai spus Videanu.

Prim-vicepreşedintele PDL a mai spus că i se pare "exagerată" solicitarea PNL de a avea premier.

"Care ar fi argumentele pentru care să ceară funcţia de prim-ministru, au un număr mult mai limitat de mandate. Eu speram ca ei să vină cu principii, cu propuneri legate de programul de guvernare, nu solicitarea de a avea premierul. De ce?", a spus Videanu.

Întrebat dacă Mugur Isărescu este o variantă de premier, Adriean Videanu a spus: "Dacă mă întrebaţi pe mine personal, domnul Mugur Isărescu a performat întotdeauna unde a fost, aşa că , sigur, oricând poate..."

Videanu a menţionat că în momentul de faţă PDL are un premier desemnat, Liviu Negoiţă, iar PDL va duce procedurile parlamentare, constituţionale, până la capăt.

"PDL este în spatele lui Liviu Negoiţă ca şi premier desemnat şi vom vedea săptămâna viitoare, după validarea preşedintelui, cum vor evolua lucrurile", a spus prim-vicepreşedintele PDL.

Întrebat dacă este posibil ca Negoiţă să îşi predea mandatul, Videanu a spus că este treaba lui Negoiţă. "Dânsul hotărăşte acest lucru, are un mandat pe care şeful statului i l-a dat şi va hotărî într-un sens sau altul", a explicat el.

Despre posibilitatea formării unei majorităţi, Videanu a spus că PDL este interesat de o guvernare solidă.

"Acesta este apelul făcut pentru PNL, pentru că putem vorbi nu de o guvernare de doi ani şi jumătate ci de una de şapte ani de acum încolo. Oferta către PNL pe care o facem mi se pare de nerefuzat, dacă stăm în logica, raţiunea politică. Dacă orgoliul învinge raţiunea, sigur că ei pot lua şi alte decizii", a mai declarat Adriean Videanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici