Videanu: Ponta ca prim-ministru al României este o dezamăgire

Preşedintele interimar PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a declarat, joi, că discuţiile primului ministru Victor Ponta la Bruxelles sunt "dezastruoase şi pentru premier şi pentru România".

353 afișări
Imaginea articolului Videanu: Ponta ca prim-ministru al României este o dezamăgire

Videanu: Ponta ca prim-ministru al României este o dezamăgire (Imagine. Andreea Blanatui/Mediafax Foto)

"Sincer, chiar nu-mi face plăcere, pentru că Victor Ponta, vreau, nu vreau, este şi primul ministru al meu. Şi în momentul în care merge şi constat că este tratat cu lipsă de respect, pentru că ăsta a fost tratamentul la Bruxelles, nici eu nu mă simt bine. Chiar dacă acasă, aici, avem dezbateri contradictorii, avem opinii diferite, eu aş dori să fie la limita decenţei şi să fie o dezbatere civilizată", a spus Videanu.

Adrian Videanu a mai spus că, din punctul lui de vedere, "Victor Ponta ca prim-ministru al României este o dezamăgire".

Preşedintele interimar al organizaţiei PDL Bucureşti a mai spus că tabloul a două luni de guvernare Ponta este "sumbru".

"Din păcate, tabloul a două luni de guvernare Ponta este un tablou sumbru, singura realizare remarcabilă a guvernului Ponta este criza politică fără precedent pe care a creat-o. Faţă de tot ce a promis Victor Ponta românilor, ceea ce s-a realizat demonstrează fără echivoc faptul că Victor Ponta este total necinstit faţă de români", a spus Videanu într-o conferinţă de presă.

El a prezentat bilanţul a două luni de guvernare Ponta, pornind de la promisiunile făcute de actuala putere legate de reîntregierea salariilor şi pensiilor, reducerea TVA la produsele de bază, iar salariul minim de 850 lei.

În opinia lui Videanu, este extrem de grav faptul că în ultimele săptămâni în toate regiunile agricole "s-a instalat seceta şi producţia este compromisă".

Potrivit lui Videanu, PDL cere de urgenţă Guvernului "să repună pe o bază legală" Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare şi să activeze urgent programul naţional antisecetă şi alocarea de resurse pentru continuarea investiţiilor în sistemul de irigaţii.

Adrian Videanu a vorbit şi despre faptul că la două luni de guvernare Ponta sunt "din ce în ce mai puţine locuri de muncă, numărul persoanelor şomere a crescut cu 24 de mii în luna mai faţă de luna aprilie, rata şomajului are o creştere 0,3%, moneda naţională a suferit o depreciere de 3,5%, iar deficitul bugetar a crescut cu 1,19% din PIB în ultimele cinci luni".

"Avem un guvern dezorganizat şi dezorientat" a mai spus Adriean Videanu, care a apreciat că cel mai îngrijorător lucru este lipsa de credibilitate a României şi că fluxurile de capital străine "vor aştepta clarificarea lucrurilor în România".

De asemenea, Videanu a spus că sunt foarte multe companii mari care în momentul de faţă îşi reevaluează programul de investiţii, menţionând că "intrarea în insolvenţă a Hidroelectrică a creat o îngrijorare enormă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici