VIDEO. Gândurile lui Cristoiu. Topul politicienilor. Căderea Bucureştiului va fi devastatoare pentru PSD

Ultimul tur al alegerilor prezidenţiale şi instalarea Guvernului Orban aduc în prim-plan politicieni care ocupă cele cinci poziţii ale Topului politicenilor, realizat de jurnalistul Ion Cristoiu, care semnalează asaltul asupra primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

5918 afișări

Top 5 politicienii săptămânii

Locul 5- Ludovic Orban, premierul României

“Pe locul cinci este domnul Ludovic Orban, care nu are încă curaj să îi spună lui Klaus Iohannis că nu vrea anticipate, dar sigur, nu vrea, face acest joc şi mai mult ca sigur va intra într-un conflict pe care după părerea mea în acest război îl pierde din prima zi cu Klaus Iohannis, văzând ce a făcut Klaus Iohannis cu alţii el este o victimă sigură şi dintr-un motiv, e mai greu să influenţezi pe PSD-işti să mănânce pe cineva din afară, dar vă imaginaţi la Ludovic Orban, partidul ăla sunt vreo câţiva care stau acolo prin jurul lui Orban şi zic ia să vedem se clatină un pic şi dacă dau un semn cei de la Cotroceni, semnul nu va fi de la Klaus Iohannis sunteţi de acord... din PNL, liderii din PNL. Vor venii unii din PNL, <domnule nu e bine chiar aşa>, adică cutare, sigur şi multe ziare vor face... deci cred că asta domnul Ludovic Orban nu ştie, deocamdată observaţia mea fundamentală, ca premier este că, nici eu nu ştiu ce vrea, adică nu văd un fir roşu a ceea ce vrea el, nu ştiu nu e nici liberal, nu e nici de austeritate, ce spune unu azi, spune domnul Predoiu că nu poate să facă peste noapte recursul compensatoriu, prin asta el vine în şedinţa de guvern şi spune că se poate face, bănuiesc că mâine se duce la Klaus Iohannis şi revine, adică nu văd... la el e un fel de Viorica Dăncilă doi, sunt aceeaşi lipsă de oţel...”, a afirmat Ion Cristoiu.

Locul 4- Gabriela Firea, primarul general al Capitalei

„ Pe locul patru este doamna Gabriela Firea, care este ţinta numărul unu a tuturor partidelor politice, la ora actuală. Dacă aş fi în locul domnului Ciolacu, mi-aş face ca strategie numărul unu a PSD, apărarea lui Firea. Deci căderea Bucureştiului va fi devastatoare pentru PSD şi din câte văd se lucrează intens şi cu ajutorul Gabrielei Firea, ghilimele spus, la scoaterea ei din joc din alegerile locale, în acelaşi timp ea, nu pot să o înţeleg pentru că ea nu trebuia să se angajeze în bătălia pentru putere, am văzut din PSD că a şi anunţat, ea nu poate să ducă, ori renunţă la al doilea mandat, de acord, şi se concentrează pe bătălia din PSD să ajungă ea şefa PSD-ului, ori se concentrează pe mandat şi atunci are nevoie de partid. La ora actuală dacă aţi observat doamna Gabriela Firea este tot mai singură şi aţi observat şi dumneavoastră, adică că nu e atacată numai de un partid şi de PNL... fiecare dintre partidele din jur vor să îi ia locul”, a susţinut Ion Cristoiu.

Locul 3- Viorica Dăncilă, fost premier, lider şi candidat PSD la Preşedinţie

“ Pe locul trei, sigur, este doamna Viorica Dăncilă care a reuşit să îndeplinească toate profeţiile, tot ce a vrut domnul Klaus Iohannis, inclusiv cu acest comportament de două zile. Bănuiesc că eu dacă aş fi aproprat de domnia sa, aş insista chiar să vină la un interviu, poate la noi să ne spună misterul acestor două zile, vorbesc serios este ca un mister, unde şedea acasă, ce făcea acasă, dădea telefoane, gătea... Nu, dar misterul celor două zile, ce făcea ea, bănuiesc că primea şi telefoane, nu numai vizite”, a spus Ion Cristoiu.

Locul 2- Eugen Teodorovici, fost ministru şi preşedinte executiv al PSD

“Pe locul doi este domnul Eugen Teodorovici care a reuşit să mai compromită PSD, doamna Dăncilă 5%, el 10%, deci 15%. Nu l-am înţeles, am fost la amândouă congresele, domnul Teodorovici este un personaj cu un mare ego, un mare orgoliu, la amândouă congresele unde am fost el a vorbit despre el, numai despre el. A reuşit în această perioadă să aibă o imagine de om vesel, adică de om pe care nu îl iei în serios, mă rog, pe Fifor poţi să îl iei în serios, dar pe el nu poţi să îl iei în serios şi acum a produs mari daune partidului pentru că totuşi el a recunoscut că alerga după ăla, adică e un histrion mediatic şi părerea mea este că şi el trebuie dat afară din PSD sau să plece pentru că face rău Partidului Social Democrat”, consideră Ion Cristoiu.

Locul 1- Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD

“Locul unu este domnul Marcel Ciolacu, v-am spus de cinci ori Viorel Hrebenciuc, este un ... din câte ştiu eu acum, sigur se poate schimba, nu vrea să fie preşedintele partidului, vrea să fie aşa un om din umbră, au nevoie de o personalitate, sigur este că nu e un om al serviciilor pentru că prea se năpusteşte presa serviciilor asupra lor, acuma să vă spun o chestiune foarte simplă, povestea aia cu Academia de Informaţii este o prostie. La un moment dat s-a creat o modă, moda doctoratelor impusă de Năstase şi moda impusă de domnul Maior a Academiei. În nerozia lor, că spun un termen... politicienii români au zis: a, fac Academia de Informaţii, sunt cel mai tare din lume dacă am diplomă. Asta îmi aminteşte, ca să fac o comparaţie, Ion Iliescu mergea în foarte multe vizite, în câteva am mers şi eu, cu oameni de afaceri. Avionul, partea din spate a avionului... se lăsa în jos avionul de oameni de afaceri, am fost şi în Rusia, nu făceau nimic. De ce mergeau? Că ei îşi plăteau drumul. Pentru că făceau o poză. Şi foarte mulţi din ei îşi puneau poza cu Iliescu pe birou şi când venea unu de la ANAF spuneau, aoleu e poza cu Iliescu, da, domnule, am făcut poza... cu toate că era o poză din aia întâmplătoare, aşa s-a întâmplat şi cu... deci aşa se întâmplă la ora actuală ... şi cu această academie de atunci. Aveau impresia că dacă fac academia aia, ei l-au luat pe Dumnezeu de picior şi sunt deja oamenii în serviciu, de fapt ei nu au făcut ofiţeri de informaţii, din punctul acesta de vedere, dar eu cred în continuare, din câte am aflat, că chiar partidul avea nevoie în perioada asta de Ciolacu, de negociator, că dacă toţi aveau vanităţi”, a explicat Ion Cristoiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici