VIDEO Un deputat PNL intră în grevă japoneză şi ameninţă cu greva foamei

Deputatul PNL Florin Roman a anunţat, miercuri, că va intra în grevă japoneză, de săptămâna viitoare, iar de la începutul sesiunii următoare, în septembrie, va intra în greva foamei, protestul său vizând nealocarea de fonduri pentru Alba Iulia, în cadrul proiectului privind Centenarul Unirii.

958 afișări
Imaginea articolului VIDEO Un deputat PNL intră în grevă japoneză şi ameninţă cu greva foamei

VIDEO Un deputat PNL intră în grevă japoneză şi ameninţă cu greva foamei (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

„De la cea mai înaltă tribună a Parlamentului vă anunţ că începând de săptămâna viitoare voi intra în grevă japoneză, iar la începutul sesiunii, din septembrie, dacă Guvernul <Grindeanu Zero> va aloca zero bani pentru Alba Iulia, o să-mi rezerv dreptul de a protesta în greva foamei spre dispreţul dumneavoastră”, a spus Florin Roman, în plenul Camerei.

El a acuzat, anterior, faptul că PSD, ALDE şi UDMR sabotează proiectele destinate Centenarului Unirii.

„Coaliţia PSD - ALDE - UDMR şi-a făcut un obiectiv din a sabota toate proiectele care vizează Centenarul Unirii. În cadrul şedinţei comune a Comisiilor pentru administraţie şi cultură ale Camerei Deputaţilor, această coaliţie a respins în bloc toate amendamentele depuse de mine la proiectul privind <Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918>. Aceste amendamente vizau realizarea Monumentului Unităţii Naţionale în municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018, lucrări de reabilitare la Sala Unirii din municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018, precum şi lucrări de reabilitare şi consolidare la Muzeul Unirii din municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018", a precizat deputatul liberal într-un comunicat de presă remis în cursul zilei de marţi.

El a criticat şi faptul că majoritatea parlamentară i-a respins un amendament prin care se prevedea ca Departamentul Centenar, care are ca obiectiv coordonarea la nivel naţional a pregătirii, organizării şi desfăşurării manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918 - 2018) şi Primului Război Mondial, să îşi desfăşoare activitatea în municipiul Alba Iulia până la 1 decembrie 2018.

„Niciunul dintre aceste amendamente menite să contribuie la aniversarea în condiţii onorabile a Centenarului Marii Uniri nu a fost adoptat, semn că actuala putere nu dă nici doi bani pe evenimentul aniversar de anul viitor sau pe actul istoric al Marii Uniri. Solicit coaliţiei aflate la putere şi Guvernului Grindeanu să prezinte public proiectele destinate Centenarului Unirii, finanţarea de care beneficiază de la buget, precum şi termenele pentru finalizarea lor”, a mai precizat Roman, în comunicatul citat.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici