Viktor Orban, aflat în turneu în Transilvania: România este capabilă să apere graniţele externe ale Schengen

Premierul Ungariei, Orban Viktor, susţine că România a dovedit că este capabilă să apere graniţele externe ale Schengen, astfel că merită să facă parte din zona Schengen. „În numele Ungariei, mulţumesc României pentru tot ceea ce a făcut”, a spus Orban.

3190 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban, aflat în turneu în Transilvania: România este capabilă să apere graniţele externe ale Schengen

Viktor Orban, aflat în vizită în Transilvania: România este capabilă să apere graniţele externe ale Schengen

Orban Viktor a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, că atunci când România şi-a apărat propriile hotare, a apărat şi Ungaria.

„În anii care au trecut, România a apărat în mod considerabil graniţele UE, lucru care este important atât pentru Ungaria, cât şi pentru România. În sud şi în est am putut să contăm pe România, atunci când România şi-a apărat propriile hotare, a apărat şi Ungaria. Modul în care în ultimii patru ani a apărat frontierele României este un argument puternic ca România să facă parte din zona Schengen. Acesta este un fapt, România a dovedit într-o perioadă dificilă că este capabilă să apere graniţele externe ale Schegen şi este clar că merită şi devină membră Schengen. În numele Ungariei, mulţumesc României pentru tot ceea ce a făcut”, a spus Orban.

Premierul Ungariei s-a întâlnit, miercuri, cu studenţii Universităţii private cu predare în limba maghiare Sapientia, cu reprezentanţii UDMR din administraţia publică şi va avea o întâlnire în cursul serii cu episcopii bisericilor tradiţionale maghiare din Transilvania.

Orban va participa, joi, la Summitul UE de la Sibiu, iar vineri va inaugura o fabrică de furaje în judeţul Mureş şi va vizita Academia de Hochei pe Gheaţă din judeţul Harghita.

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a sosit miercuri dimineaţă într-un turneu în Transilvania, la invitaţia UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici