Viorica Dăncilă a comentat situaţia lui Victor Negrescu: Nu a fost încă respins comisarul european

Propunerea Guvernului Dăncilă pentru postul de comisar european nu a fost încă respinsă, spune Viorica Dăncilă. Liderul PSD adaugă că preşedintele Klaus Iohannis a încercat să oprească desemnarea.

757 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă a comentat situaţia lui Victor Negrescu: Nu a fost încă respins comisarul european

Viorica Dăncilă: Nu a fost încă respins comisarul european

Întrebată la Oradea cum comentează respingerea comisarului european pentru a treia oară, Viorica Dăncilă a dezminţit că Victor Negrescu a fost respins.

„Nu a fost încă respins comisarul european. Eu am primit o scrisoare din partea preşedintelui CE, Ursula von der Leyen, în care mi-a solicitat să desemnez urgent o persoană pentru postul de comisar european, ceea ce este un lucru de normalitate, având în vedere că asigurăm interimatul. Din păcate, unii nu au înţeles. Preşedintele Iohannis a sunat la Comisie, a ieşit public şi a încercat să stopeze această desemnare. Eu cred că acest lucru aduce un prejudiciu de imagine Românie şi, dincolo de partea politică şi de disputele politice, care sunt normale într-o perioadă de campanie, trebuie să primeze interesul României”, a spus Dăncilă.

Preşedintele PSD a reiterat ideea potrivit căreia Victor Negrescu este o persoană cu multă experienţă, europarlamentar, fost ministru al Afacerilor Europene şi un om recunoscut pentru activitatea sa la Bruxelles.

„Nu trebuie să mai plecăm de la această premisă cu care ne-a obişnuit preşedintele Iohannis că trebuie să am <guvernul meu, parlamentul meu> şi acum trebuie să am <comisarul meu>. Nu este un mod de abordare constructiv şi trebuie să avem decizii bune în ceea ce priveşte obiectivele de ţară”, a adăugat Dăncilă.

Premierul în exerciţiu Viorica Dăncilă a confirmat că Victor Negrescu este propunerea Guvernului pentru funcţia de comisar european.

În schimb, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că premierul demis nu are nicio legitimitate să propună un candidat pentru funcţia de comisar european. Klaus Iohannis i-a cerut Vioricăi Dăncilă să înceteze orice demers legat de nominalizarea unui candidat pentru această poziţie.

Unlterior, purtătorul de cuvânt al Executivului UE, Mina Andreeva, a anunţat că există la Comisia Europeană „dubii mari" referitoare la „legitimitatea" noii propuneri de comisar european transmisă de Guvernul Viorica Dăncilă.

Taguri:
dăncilă,
negrescu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici