Viorica Dăncilă: Avocatul Poporului este al celor de la ALDE

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că, în cadrul şedinţei coaliţiei de guvernare de luni, a fost stabilit ca propunerea pentru funcţia de Avocat al Poporului să revină ALDE, precizând că nu au fost discuţii pe marginea numelui persoanei.

594 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă: Avocatul Poporului este al celor de la ALDE

Viorica Dăncilă: Avocatul Poporului este al celor de la ALDE

„Avocatul Poporului este al celor de la ALDE”, a declarat, Viorica Dăncilă, luni, la finalul reuniunii coaliţiei PSD-ALDE, la Parlament.

De asemenea, întrebată dacă Mugur Isărescu are susţinerea pentru un nou mandat la conducerea BNR, premierul a răspuns: „Vom discuta despre acest lucru, am discutat despre numărul de locuri, despre ponderea pe care o are fiecare partid, numărul de locuri în cadrul BNR în funcţie cu numărul de locuri din Parlamentul României”.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avut în discuţie, pe ordinea de zi a şedinţei de luni, o notă privind procedura de numire a membrilor Consiliului de admnistraţie a Băncii Naţionale a României, precum şi o notă privind procedura de numire a membrilor Consiliului fiscal.

Victor Ciorbea ocupă în prezent funcţia de Avocat al Poporului.

Potrivit legii 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, „Avocatul Poporului este numit pe o durată de 5 ani de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Mandatul Avocatului Poporului poate fi reînnoit o singură dată.

Taguri:
alde,
avocatul,
poporului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici