Viorică Dăncilă cere Ministerului de Interne un raport detaliat privind efectele inundaţiilor

Premierul Viorica Dăncilă a cerut, sâmbătă, Ministerului Afacerilor Interne (MAI) un raport detaliat cu privire la efectele inundaţiilor produse în ultimele zile, urmând ca pe baza acestuia să ia măsuri de sprijinire a populaţiei afectate, anunţă Executivul.

367 afișări
Imaginea articolului Viorică Dăncilă cere Ministerului de Interne un raport detaliat privind efectele inundaţiilor

Premierul cere Ministerului de Interne un raport detaliat privind efectele inundaţiilor

Pe baza acestei analize, Guvernul va lua măsuri urgente pentru sprijinirea oamenilor şi a comunităţilor care au avut de suferit şi ale căror obiective sociale sau drumuri, poduri şi podeţe au fost afectate.

Totodată, premierul a cerut Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale să propună cât mai urgent ajutoare financiare pentru familia din Jugureni, Prahova, care trece prim momente dureroase.

“Am primit cu profundă tristeţe vestea teribilă despre tragedia produsă în comuna prahoveană Jugureni, unde trei copii şi-au pierdut viaţa, iar al patrulea este dat dispărut. Pentru un părinte nu există durere mai mare. Transmit întreaga compasiune familiei îndurerate şi o asigur de tot sprijinul în aceste clipe de grea încercare”, a transmis premierul Viorica Dăncilă.

Autorităţile şi comunitatea continuă acţiunile de căutare a celui de al patrulea copil.

Pompierii au găsit, sâmbătă, şi trupul băieţelului de 6 ani luat de viitura produsă în Sângeru, judeţul Prahova. Băiatul a fost găsit în zona în care, cu puţin timp în urmă, a fost descoperită sora lui, în vârstă de 9 luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pompierii au reluat sâmbătă dimineaţa căutările copiilor luaţi de viitură în judeţul Prahova, după ce acţiunile au fost sistate pe perioada nopţii. La acţiune participă 50 de pompieri.

O femeie şi patru copii, cu vârste cuprinse între 9 luni şi 6 ani din localitatea Sângeru, au fost surprinşi vineri seara de viitură. Femeia a fost salvată, însă patru minori cu vârste cuprinse între 9 luni şi 6 ani au fost daţi dispăruţi.

Potrivit MAI, ploile şi inundaţiile au afectat 55 localităţi din 15 judeţe, situaţia cea mai gravă fiind în judeţul Prahova. ,,În acest judeţ, 5 persoane (1 mamă şi 4 copii) au fost surprinse de o viitură. Femeia a fost salvată, un copil a fost găsit decedat seara trecută, iar în această dimineaţă a fost găsit al doilea minor, de asemenea decedat. De asemenea, 37 de persoane au fost salvate de angajaţii MAI, iar alte 100 s-au autoevacuat’’, arată reprezentanţii MAI într-un comunicat de presă.

În total, peste 550 de locuinţe au fost afectate de inundaţii.

,,În total, la nivelul celor 15 judeţe au fost afectate 559 case, 42 anexe gospodăreşti, 56 beciuri (subsoluri), 142 curţi, 3 clădiri aparţinând unor instituţii publice şi 7 autovehicule. Traficul rutier este blocat pe drumul judeţean 102C, în judeţul Prahova din cauza surpării carosabilului pe o lungime de 15m şi a fost afectat temporar pe alte 7 drumuri naţionale: DN 17D/BN, DN 10/BZ, DN 2/BZ, DN 5/GR+IF, DN 24C/IS, DN 6/IF şi DN 1B/PH) şi 2 drumuri judeţene (DJ 172B/BN şi DJ 201/IL)’’, mai precizează reprezentanţii MAI.

Peste 7.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi sunt în serviciu pentru judeţele aflate sub avertizare meteorologică.

Taguri:
premier,
mai,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici