Viorica Dăncilă, despre raportul MCV: Când preşedintele intervine în Justiţie, nu putem vorbi de independenţa ei

Viorica Dăncilă a declarat, marţi, că, în contextul proiectului raportului MCV, că atunci când ”preşedintele României intervine în Justiţie, nu putem vorbi de independenţa justiţiei”. Ea a reamintit că şeful statului nu a pus în aplicare decizia CCR cu privire la numirea ministrului Justiţiei.

637 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă, despre raportul MCV: Când preşedintele intervine în Justiţie, nu putem vorbi de independenţa ei

Dăncilă, despre MCV: Când preşedintele intervine în Justiţie, nu putem vorbi de independenţa ei

”Domnul preşedinte ar trebui să răspundă, pentru că dacă îmi aduc bine aminte, dl preşedinte trebuia să pună în aplicarea decizia CCR, dl preşedinte trebuia să pună un ministru la Justiţie şi mă refer la Dana Gîrbovan, unmmagistrat foarte apreciat la nivel naţional. Deci cred că ar trebui să dea mai multe răspunsuri legate de MCV dl. preşedinte”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că raportul MCV ”nu trebuie politizat”.

”Consider că acest raport al MCV ar trebui să reflecte ceea ce a făcut fiecare dintre noi, că nu trebuie politizat şi trebuie să lăsăm magistraţilor să ia măsurile cei din Justiţie, fără ca politicul să intervină. Dacă vrem o justiţie independentă. Dar când preşedintele intervine în Justiţie, nu putem vorbi de independenţa justiţiei”, a conchis Viorica Dăncilă.

Surse de la Bruxelles care au consultat proiectul raportului MCV au declarat pentru MEDIAFAX că, în document, este criticată în termeni duri activitatea Consiliului Superior al Magistraturii, membrilor CSM fiindu-le reproşate anumite disfuncţionalităţi, dar şi problemele de comunicare din interiorul instituţiei conduse de Lia Savonea.

Consiliul Superior al Magistraturii este criticat, printre altele, că nu a numit o conducere titulară la Inspecţia Judiciară, potrivit surselor citate.

Un alt aspect criticat în proiectul raportului MCV vizează activitatea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), a cărei înfiinţare a fost criticată atât în rapoartele GRECO, cât şi în cel al Comisiei de la Veneţia.

Taguri:
dăncilă,
mcv,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici