Viorica Dăncilă, despre rechemarea lui George Maior din funcţia de ambasador al României în SUA: Nu am primit niciun document

Viorica Dăncilă a declarat că nu a primit niciun document privind rechemarea lui George Maior din funcţia de ambasador al României în SUA de la fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu. Premierul a adăugat că va discuta despre subiect cu Ramona Mănescu.

982 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă, despre rechemarea lui George Maior din funcţia de ambasador al României în SUA: Nu am primit niciun document

Viorica Dăncilă: Nu am primit niciun document pentru rechemarea lui George Maior

„Nu am primit nicio solicitare de retragere din partea domnului Meleşcanu. O semnam şi o trimiteam la Cotroceni, dacă primeam această solicitare. O să vorbesc cu doamna ministru Ramona Mănescu. Nu am primit niciun document pentru rechemarea lui George Maior. A fost o decizie politică la momentul acela, dar acea hârtie care trebuia trimisă la Cotroceni nu a venit”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o conferinţă de presă, joi, în judeţul Argeş.

George Maior este ambasadorul României în Statele Unite din iunie 2015 şi a fost şef al SRI în perioada 2006-2015. Recent a fost implicat într-un scandal cu privire la rechemarea sa în ţară, după ce un raport al Comisiei de control al SRI arăta modul discreţionar în care Maior a folosit Serviciul.

Raportul Comisiei de control SRI, de la jumătatea lunii aprilie 219, privind colaborarea dintre SRI şi ANI arată că faptele fostului şef al Serviciului, George Maior, „se circumscriu unor acţiuni de poliţie politică, menite să afecteze grav procese democratice, pentru a obţine influenţă politică nelegitimă”.

Preşedintele Klaus Iohannis nu a luat încă o decizie cu privire la solicitarea de rechemare a lui George Maior din funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici