Viorica Dăncilă ignoră avizul negativ dat Rovanei Plumb în Parlamentul European: Are, în continuare, susţinerea mea necondiţionată

Viorica Dăncilă a declarat că respingerea Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european pe transporturi, în Comisia JURI a Parlamentului European, nu o face să aibă mai puţină încredere sau apreciere pentru aceasta. Premierul a adăugat că Plumb are, în continuare, susţinerea necondiţionată.

2664 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă ignoră avizul negativ dat Rovanei Plumb în Parlamentul European: Are, în continuare, susţinerea mea necondiţionată

Viorica Dăncilă ignoră avizul negativ dat Rovanei Plumb: Are, în continuare, susţinerea mea necondiţionată

„Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile - atât la votul din Parlamentul European, dar mai ales reacţiile celor din ţară - nu mă face să am mai puţină încredere sau apreciere pentru Rovana Plumb, dimpotrivă. Rovana are, în continuare, susţinerea mea necondiţionată”, a scris Viorica Dăncilă, sâmbătă, pe Facebook.

Şeful Exectivului a adăugat că în toţi aceşti ani în care a lucrat alături de Rovana Plumb a realizat că aceasta are profesionalism, făcându-şi mereu treaba cu bună-credinţă.

„O cunosc de mulţi ani, am muncit împreună, ştiu măsura profesionalismului Rovanei şi a bunei-credinţe cu care şi-a făcut mereu treaba. Ştiu că ar exercita acest mandat de comisar european în bune condiţii şi am certitudinea că, pentru Rovana Plumb, spre deosebire de alţii, ar prima întotdeauna interesele şi politicile europene care contribuie la consolidarea proiectului european, aşa cum guvernul nostru acţionează. De aceea sper ca răspunsul comisiei JURI să fie unul pozitiv, în acord cu propunerea făcută de România şi susţinută de preşedintele Comisiei Europene”, a completat premierul.

Liderul PSD a dat vina pe partidele din opoziţie care, în ultimele zile au arătat lumii o Românie dezbinată şi scindată de interese mărunte.

„Tot ceea ce au făcut membrii partidelor de opoziţie în ultimele zile a fost să arate întregii lumi o Românie dezbinată, scindată între interesul ţării şi interesele mărunte, meschine ale unor grupări. Au proiectat o Românie măcinată de ură, mize şi lupte şi au uitat de români, aşa cum fac zi de zi, de mai bine de un an”, a mai spus Dăncilă.

Ea a precizat că România nu este a celor care dezbină şi distrug, iar românii îşi vor da seama de acest lucru care se va vedea la votul alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

„Însă România nu e a celor care dezbină şi distrug, nu e a celor care şi-i sfâşie pe ai lor şi calcă în picioare interesul ţării pentru propriile lor ambiţii. Românii văd aceste lucruri şi am încrederea că o vom vedea clar, cu toţii, la votul din această toamnă”, a conchis prim-ministrul.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcţia de comisar european. Şi Laszlo Trocsanyi, candidatul Ungariei pentru funcţia de comisar european pentru extindere şi politica de vecinătate, a picat la vot în forul legislativ.

Comisia pentru Afaceri Judiciare explică ,într-o scrisoare către preşedintele Parlamentului European David Sassoli, că este îngrijorată de faptul că Rovana Plumb ar fi în potenţial conflict de interese şi există serioase îndoieli că ar putea fi comisar european pentru transporturi.

Comisia JURI din PE se va întruni luni în şedinţă extraordinară pentru a evalua conflictul de interese real sau potenţial al candidaţilor României şi Ungariei pentru funcţia de comisar european, respectiv Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi. Şedinţa Comisiei urmează să aibă loc, luni, în intervalul orar 11.30 - 12.30, ora României, au spus surse europene, pentru MEDIAFAX.

Taguri:
dăncilă,
plumb,
comisar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici