Viorica Dăncilă, întâlnire cu preşedintele Estoniei, Kersti Kaljulaid. Principalele teme de discuţie abordate

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut sâmbătă o întrevedere cu preşedintele Estoniei, Kersti Kaljulaid, în cadrul vizitei oficiale la Tallinn, printre principalele teme fiind agendele UE şi de securitate, precum şi formatele de cooperare regională.

191 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă, întâlnire cu preşedintele Estoniei, Kersti Kaljulaid. Principalele teme de discuţie abordate

Viorica Dăncilă, întâlnire cu preşedintele Estoniei, Kersti Kaljulaid. Principalele teme de discuţie abordate

Premierul Viorica Dăncilă a precizat că există potenţial pentru întărirea schimburilor economice bilaterale şi dezvoltarea infrastructurii şi a legăturilor de transport, transmite Executivul.

"Prim-ministrul României a făcut şi o evaluare a oportunităţilor de cooperare sectorială între cele două state. Apărarea poate fi un domeniu de cooperare privilegiat, aşa cum a reieşit din discuţiile dintre cei doi înalţi oficiali. Cei doi înalţi oficiali au subliniat că România şi Estonia au poziţii similare în multe subiecte importante ale agendei europene, acesta fiind un teren solid pentru intensificarea coordonării şi pentru a lucra mai aproape la nivelul UE", se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, în cadrul întrevederii, a avut loc un schimb de puncte de vedere privind evoluţiile de securitate la Marea Neagră, respectiv Marea Balticǎ, precum şi referitoare la aşteptările celor două state de la Summit-ul NATO din acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici