Viziteu, USR: Îi solicit lui Manda să obţină, pe cale instituţională, listat cu acoperiţii din PSD / Tăriceanu afirmă că şi în ALDE sunt ofiţeri acoperiţi

Deputatul USR, Lucian Stanciu Viziteu, membru în Comisia de control al SRI, i-a adresat joi o solicitare preşedintelui Comisiei de control al SRI, Claudiu Manda, să obţină prin demersuri instituţionale lista "acoperiţilor" din Partidul Social Democrat.

738 afișări
Imaginea articolului Viziteu, USR: Îi solicit lui Manda să obţină, pe cale instituţională, listat cu acoperiţii din PSD / Tăriceanu afirmă că şi în ALDE sunt ofiţeri acoperiţi

Viziteu, USR: Îi solicit lui Manda să obţină, pe cale instituţională, listat cu acoperiţii din PSD

"Îi solicit domnului Manda, preşedintele comisiei de control a SRI, să obţină pe cale instituţională lista cu «acoperiţii» din Partidul Social Democrat. Poate aşa o să poată şi domnul Dragnea să doarmă liniştit, că din ce vedem listele astea îi cam tulbură somnul. Nu de alta, dar la cât de pornit este domnul Dragnea pe acoperiţii de la el din partid, mi-e că îi dă afară pe toţi şi rămâne el singur. Bine, problema reală e că şi dacă rămâne singurel în tot sediul din Kisselef, tot va exista suspiciunea (rezonabilă) că în #PSD există acoperiţi, a scris Lucian Stanciu Viziteu, membru în comisia de control al SRI, pe Facebook.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Piteşti: "Există, numai că nu am reuşit să vedem cum îi putem descoperi. (...) Nu există partid fără ofiţeri acoperiţi. Nu există. Căutăm, explorăm orice posibilitate pentru a-i scoate la lumină".

Tăriceanu afirmă că şi în ALDE sunt ofiţeri acoperiţi

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că şi în partidul pe care îl conduce sunt ofiţeri acoperiţi ai serviciilor de informaţii, „oameni care răspund la duble comenzi”, după ce Liviu Dragnea a declarat miercuri că toate partidele au acoperiţi.

Întrebat dacă sunt şi în ALDE ofiţeri acoperiţi, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: ”Da!”

Jurnaliştii prezenţi au insistat şi l-au chestionat de ce nu îi exclude din partid, iar Tăriceanu a glumit: ”Din acelaşi motiv pentru care în spionaj, de exemplu, e foarte bine când ştii cine este spionul şi nu îl trimiţi înapoi. Bine, glumesc”.

Preşedintele ALDE a mai spus că ofiţerii acoperiţi sunt ”în multe locuri”. ”Glumă, neglumă, realitatea este următoarea, că există oameni care răspund la duble comenzi nu numai în partide, ci în multe locuri”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

O posibilă soluţie ar putea, în opinia liderului ALDE, modificarea legilor privind securitatea naţională.

"E foarte greu să elimini această problemă. Aici e o chestiune de atitudine a celor care conduc aceste servicii. E o problemă de decizie politică până la urmă. Aici un rol mare îl vor avea şi comisiile de supraveghere a serviciilor de informaţii. (Aceste comisii - n.r.) să aibă puteri suplimentare. Eu cred că comisiile de supraveghere a activităţii serviciilor de informaţii trebuie să aibă acces la toate informaţiile, mai puţin la cele care se referă la operaţiuni în curs de desfăşurare, unde când informaţiile transpiră rişti să se compromită operaţiunile. Dacă nu se ajunge la lucrul ăsta atunci în continuare vom avea persoane cu comandă dublă peste tot, începând cu partidele, mergând cu mediul economic şi poate terminând cu presa”, a conchis preşedintele ALDE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici