Vlad Moisescu, Diana Tuşa şi Maria Stavrositu s-au înscris în PNŢCD

Vlad Moisescu, Diana Tuşa şi Maria Stavrositu s-au înscris în PNŢCD şi urmează să fie cooptaţi în conducerea formaţiunii, potrivit declaraţiilor făcute de liderul ţărănist Aurelian Pavelescu.

655 afișări
Imaginea articolului Vlad Moisescu, Diana Tuşa şi Maria Stavrositu s-au înscris în PNŢCD

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Preşedintele Iniţiativei România Liberală (IRL), Vlad Moisescu, va candida pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNŢCD la Congresul extraordinar al partidului care va avea loc în data de 2 noiembrie, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, Aurelian Pavelescu.

Vlad Moisescu, deputatul Diana Tuşa şi Maria Stavrositu, deputat PDL în legislatura 2008-2012, care au participat la conferinţa de presă organizată de PNŢCD, au anunţat că s-au înscris în acest partid.

Aurelian Pavelescu a precizat că aceştia vor fi cooptaţi în conducerea formaţiunii politice, Moisescu în calitate de prim-vicepreşedinte, iar Tuşa şi Stavrositu ca vicepreşedinţi.

"Este un congres de relansare a partidului, în care vor fi cooptaţi în conducerea naţională lideri ai Iniţiativei România Liberală şi alte personalităţi ale vieţii publice din România, urmând să facă parte din moţiunea care va fi supusă votului congresului, pentru validare", a spus acesta.

Deputatul Diana Tuşa a afirmat, în conferinţa de presă, că opţiunea de a se înscrie în acest partid a fost "una naturală", care a venit ca singura opţiune pe care o putea avea.

Vlad Moisescu a menţionat că mai mulţi membri din IRL s-au înscris în PNŢCD şi vor fi propuşi să facă parte din conducerea partidului, printre care Mihaela Ioana Şandru, fost deputat PDL în legislatura 2008-2012, Andrei Ignat, membru PNL din 2008 şi vicepreşedinte al CJ Neamţ, Marian Florescu, fost vicepreşedinte al Filialei Olt a PNL.

Acesta a susţinut că PNL a devenit o construcţie "demagogică, populistă, stângistă", care a "abdicat" de la tradiţiile partidelor istorice şi că PNŢCD are obligaţia morală de a constitui alternativa tradiţională de dreapta.

Pavelescu a precizat că din conducerea partidului va mai face parte, dacă moţiunea sa va fi adoptată, Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului.

Aurelian Pavelescu a mai declarat că, în urma Congresului extraordinar care va avea loc sâmbătă, din conducerea partidului vor face parte 45 de membri.

"Este o structură destul de mare a partidului, vor fi 45 în structura naţională, mulţi, dar în această structură vor fi lideri judeţeni. Am preferat o asemenea formulă pentru a asigura coeziunea partidului şi o conducere colegială", a afirmat Pavelescu.

Potrivit acestuia, la congres vor participa 700 de delegaţi şi 300 de invitaţi.

Pe de altă parte, Aurel Pavelescu a spus că în conducerea partidului s-a hotărât schimbarea culorilor partidului, din galben-albastru în verde-albastru, din motive de strategie electorală.

"Am vrut să ne detaşăm definitiv de o confuzie care s-a făcut în ultimul timp între culorile PNŢCD şi culorile PNL. Pe de altă parte, aceste culori sunt culorile dreptei europene. Este şi acesta un mesaj de renaştere şi relansare a partidului", a mai spus liderul PNŢCD.

Forţa Civică şi PNŢCD au semnat, în luna septembrie, un protocol cu Iniţiativa România Liberală (IRL) de includere a acesteia în Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr, liderii acestor formaţiuni precizând că vor avea candidat unic la prezidenţiale şi candidaţi comuni la europarlamentare.

Preşedintele IRL, Vlad Moisescu, preciza, la acea dată, că IRL rămâne o asociaţie şi nu se transformă în partid, dar se va implica în procesul de relansare a PNŢCD, iar proiectul Mihai Răzvan Ungureanu devine şi proiectul acestei asociaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici