Vlad Popa: Decizia Comisiei juridice în cazul Năstase a produs consternare la Strasbourg

Europarlamentarul PDL Nicolae Vlad Popa a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că decizia Comisiei juridice a Camerei în cazul lui Adrian Năstase a produs consternare în rândul politicienilor de la Strasbourg şi ar putea activa clauza de salvgardare pe justiţie.

25 afișări
Imaginea articolului Vlad Popa: Decizia Comisiei juridice în cazul Năstase a produs consternare la Strasbourg

Vlad Popa: Decizia Comisiei juridice în cazul Năstase a produs consternare la Strasbourg

"Informaţia privind decizia Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, care propune plenului să voteze pentru neînceperea urmăririi penale şi pentru blocarea dosarului lui Adrian Năstase, a produs consternare în rândul politicienilor de la Strasbourg", a declarat Nicolae Vlad Popa.

El a precizat că România se află în faţa unui raport foarte important cu privire la justiţia din România.

"Această decizie, pe care o numesc iresponsabilă, a unui număr de deputaţi din Comisia juridică poate prejudicia în mod direct cauza României, putând să se ajungă chiar la activarea clauzei de salvgardare", a precizat el.

În opinia europarlamentarului PDL, "Comisia juridică din Camera Deputaţilor a încălcat principiul constituţional al separării puterilor în stat, substituindu-se justiţiei", iar, "în situaţia în care se vor lua măsuri împotriva României, aceşti deputaţi vor răspunde politic".

"Fac un apel la plenul Camerei Deputaţilor să nu intre într-un joc care să prejudicieze interesele României şi să ne pună în situaţia de a suporta consecinţe care vor merge până la reducerea fondurilor europene", a spus Vlad Popa.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor recomandă plenului să voteze împotriva începerii urmăririi penale a lui Adrian Năstase, a anunţat, miercuri seară, vicepreşedintele comisiei, Florin Iordache, după audierea lui Năstase şi prezentarea punctelor de vedere ale raportorilor în cazul acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici