Vlad Voiculescu: Discuţiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19, vechi de un an

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spune că discuţiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19 sunt de un an, nu de câteva zile. Spitalul nefiind în subordinea MS, Ministerul Sănătăţii are „capacitate limitată de a trece peste decizia unui manager”.

572 afișări
Imaginea articolului Vlad Voiculescu: Discuţiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19, vechi de un an

Vlad Voiculescu a spus că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi el personal au vorbit cu toţi pacienţii externaţi aflaţi acum acasă şi s-au informat asupra stării de sănătate a acestora.

„Fără excepţie, cei cu care am vorbit şi-au declarat solidaritatea cu cei care acum luptă pentru propria viaţă. Fără excepţie, oamenii au fost impresionaţi de faptul că acum la Spitalul Foişor pacienţi care au nevoie acută de terapie intensivă sunt ajutaţi să lupte pentru vieţile lor. (...) Mulţi dintre ei sunt în legătură cu medicii curenţi în continuare, iar Ministerul Sănătăţii a găsit deja soluţii pentru cazurile urgente, operaţii sau tratament, la Spitalul Agripa Ionescu”, a declarat Voiculescu.

Conform acestuia, pacienţii externaţi de la Spitalul „Foişor” vor primi consultaţii sau orice altfel de ajutor din partea medicilor de acolo.

În ce priveşte discuţiile despre includerea Spitalului Foişor în circuit COVID-19, ministrul sănătăţii spune că nu sunt de câteva zile, ci de nici mai mult, nici mai puţin un an de zile.

„Da, s-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienţilor şi acordul managerului, respectiv formalităţile întocmite de conducerea spitalului au venit ultimele şi cu întârziere”, a adăugat ministrul: „mai pe scurt şi mai pe româneşte, Ministerul Sănătăţii nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării sau a unui consiliu. Chiar dacă vorbim de o situaţie de criză, lucrurile pot fi blocate din interes mediatic, politic, fie dintr-o neînţelegere a situaţiei de criză în care sistemul sanitar se află şi Ministerul Sănătăţii are capacitate limitată de a trece peste decizia unui manager”.

Vlad Voiculescu a mai spus că este regretabil că acest lucru s-a întâmplat şi este evident că, cel puţin de la un punct încolo, „s-a încercat folosirea unei situaţii de urgenţă pentru a câştiga capital politic”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici