Vlădescu: Moţiunea PNL nu are legătură cu realitatea, ignoră efectele şi vine cu soluţii fanteziste

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că moţiunea simplă iniţiată de PNL "nu are legătură cu realitatea, ignoră efectele şi vine cu soluţii fanteziste sau copiate din ceea ce face Guvernul în acest moment".

15 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: Moţiunea PNL nu are legătură cu realitatea, ignoră efectele şi vine cu soluţii fanteziste

Vlădescu: Moţiunea PNL nu are legătură cu realitatea, ignoră efectele şi vine cu soluţii fanteziste (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Vlădescu a declarat, la dezbaterea moţiunii simple iniţiată de PNL şi intitulată "Programul Băsescu - PDL = curbe de sacrificiu pentru români", că totul va fi public în legătură cu cheltuirea banilor publici şi vor fi aflate salariile din sectorul bugetar.

"Totul va fi public, totul va fi afişat pe site-ul ministerelor, veţi vedea salariile din sectorul bugetar", le-a spus ministrul Finanţelor deputaţilor după ce a arătat că "ceea ce face Guvernul în acest moment este să spună adevărul".

De asemenea, Vlădescu a arătat că va fi modificată structura ANAF şi că se doreşte capitalizarea CEC şi Eximbank. "Da, vom modifica structura ANAF. Da, informatizăm. Da, vrem să capitalizăm CEC, vrem să capitalizăm Eximbank. Da, capitalizăm fondurile de garantare", a precizat Vlădescu.

El a arătat că era foarte uşor ca în următoarele şase luni Guvernul să mintă, dar că Executivul a preferat să spună adevărul, arătând printre altele că există un deficit structural al sistemului de pensii.

Deputaţii au început, marţi, dezbaterea moţiunii simple iniţiate de PNL, intitulată "Programul Băsescu - PDL = curbe de sacrificiu pentru români!".

Iniţiatorii moţiunii solicită ca Ministerul de Finanţe să prezinte, înainte sau cu prilejul angajării răspunderii Guvernului pentru măsurile de austeritate anunţate, un proiect de buget rectificat care să reflecte "modul transparent în care aceste măsuri sunt implementate şi impactul asupra populaţiei" şi care să fie dezbătut în Parlament în regim de urgenţă.

"Cu acest program, Guvernul Băsescu-Boc introduce curbele de sacrificiu pentru români! Există însă şi ultimă soluţie anticriză pe care acest Guvern o mai poate lua: să-şi prezinte demisia, cu convingerea că va întruni acceptul tuturor categoriilor socio-prefesionale din România şi că această măsură va fi acceptată cu entuziasm de popor!", conchid liberalii, în textul moţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici