Vladimir Putin a eliberat din funcţii oficiali de la Kremlin, pe fondul zvonurilor privind dispute

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a eliberat din funcţii doi oficiali de rang înalt, o decizie care confirmă speculaţiile privind dispute intense la Kremlin.

608 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin a eliberat din funcţii oficiali de la Kremlin, pe fondul zvonurilor privind dispute

Vladimir Putin a eliberat din funcţii oficiali de la Kremlin, pe fondul zvonurilor privind dispute (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Demiterile intervin la mai puţin de o lună de la asasinarea lui Boris Nemţov, unul dintre liderii opoziţiei ruse, o situaţie care a amplificat tensiunile între facţiunile din jurul preşedintelui Rusiei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunţat eliberarea din funcţie a lui Oleg Morozov, 61 de ani, şeful departamentului prezidenţial pentru Afaceri interne. În locul lui a fost numită Tatiana Voronova.

De asemenea, a fost semnat decretul de eliberare din funcţie a lui Sergei Bolhovitin, şeful Departamentului prezidenţial pentru Cooperarea internaţională. Succesorul lui Bolhovitin nu a fost anunţat.

Speculaţiile privind amplificarea disputelor în anturajul lui Vladimir Putin sunt întreţinute şi de absenţa liderului rus din spaţiul public zece zile, până săptămâna trecută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici