Vladimir Putin: Relaţiile cu Africa, o prioritate pentru Rusia

  • Preşedintele Vladimir Putin a declarat că aprofundarea legăturilor dintre Rusia şi Africa este un obiectiv cheie pentru Kremlin, deoarece Moscova încearcă să-şi extindă influenţa pe continent.
  • Putin a adăugat că Rusia va continua să aprovizioneze continentul cu cereale dacă Moscova iese dintr-un acord de referinţă cu Ucraina pentru a permite exporturile din porturile ţării la Marea Neagră.
177 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Relaţiile cu Africa, o prioritate pentru Rusia

Vladimir Putin: Relaţiile cu Africa, o prioritate pentru Rusia

Permite-mi să subliniez că ţara noastră disponibilă – şi va continua să acorde – prioritate cooperării cu state africane ”, a spus Putin într-un discurs televizat la o conferinţă privind relaţiile ruso-africane.
 
Comentariile lui Putin vin în vreme ce Moscova caută legături politice, economice şi militare mai profunde în Africa şi Asia, pe măsură ce Rusia devine din ce în ce mai izolat pe scena internaţională din cauza conflictului din Ucraina, potrivit The Moscow Times.
 
Rusia, un exportator cheie de arme în Africa, face incursiuni pe continent, inclusiv prin proiecte miniere acordate grupului paramilitar privat Wagner.
 
Turcia anunţat în acest weekend prelungirea acordului care a permis Ucrainei să exporte cereale în urma ofensivei Rusiei, dar Moscova a spus că a fost de acord doar cu o prelungire de 60 de zile, nu de 120 de zile.
 
Putin a declarat luni că Rusia va continua să livreze cereale, indiferent de statutul acordului.
 
Dacă decidem să nu prelungim această înţelegere după 60 de zile, atunci suntem gata să furnizăm gratuit volumele care au fost trimise ţărilor care au cea mai mare nevoie din Africa ”, a spus în timpul unui discurs televizat.
 
Acordul intermediat de Turcia şi Naţiunile Unite în iulie 2022 – şi semnat de Kiev şi Moscova – a permis trecerea în siguranţă a exporturilor. A fost prelungit cu 120 de zile în noiembrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici