Voiculescu a depus jurământul ca senator. Antonescu: Acum suntem toţi

Senatorul Dan Voiculescu a depus, marţi, jurământul de credinţă faţă de ţară şi popor în faţa plenului Senatului.

935 afișări
Imaginea articolului Voiculescu a depus jurământul ca senator. Antonescu: Acum suntem toţi

Dan Voiculescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit Regulamentului Senatului, validarea mandatului de senator presupune validarea alegerii senatorului, precum şi depunerea jurământului de către acesta.

Dan Voiculescu a câştigat în urma alegerilor din 9 decembrie 2012 un mandat de senator în colegiu 8 din circumscripţia 42 Bucureşti.

Acesta a depus jurământul în cadrul unei şedinţe solemne, care a debutat cu intonarea Imnului naţional.

"Acum suntem toţi", a spus, după depunerea jurământului, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, care a anunţat că numărul total de membri ai acestei Camere legislative este 176, cvorumul de lucru fiind de 89 de senatori.

Premierul Victor Ponta a declarat, în 8 ianuarie, că decizia judecătorului de la tribunal legată de Dan Voiculescu în cazul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) a fost una greşită, arătând că acesta "nu e senator" în condiţiile în care nu a depus încă jurământul.

Dan Voiculescu va fi judecat din nou de magistraţii instanţei supreme în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, după ce Tribunalul Bucureşti a luat act de faptul că acesta a fost ales senator.

Astfel, instanţa a luat act de faptul că Dan Voiculescu a fost ales senator, iar în acest context şi-a declinat competenţa de judecare a dosarului privind privatizarea ICA în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Dosarul privind presupuse fapte de corupţie în legătură cu privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, în care Dan Voiculescu este judecat alături de Gheorghe Mencinicopschi şi de alte 11 persoane, va fi trimis instanţei supreme, care va continua judecata.

Procesul privind privatizarea ICA s-a judecat din luna iulie 2012 la Tribunalul Bucureşti, după ce în 29 iunie instanţa supremă a admis cererea lui Dan Voiculescu de declinare a cauzei, în condiţiile în care acesta şi-a depus demisia din funcţia de senator începând cu data de 25 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici