Voiculescu: Discuţiile cu conducerea PNL nu au adus nimic concret

Preşedintele PC, Dan Voiculescu, protestează, după întâlnirea de miercuri cu premierul Tăriceanu, faţă de "maniera în care PNL înţelege să se raporteze la problema reducerii TVA la alimentele de bază".

1 afișare
Imaginea articolului Voiculescu: Discuţiile cu conducerea PNL nu au adus nimic concret

Voiculescu: Discuţiile cu conducerea PNL nu au adus nimic concret

Partidul Conservator a remis agenţiei MEDIAFAX o declaraţie de presă a lui Dan Voiculescu potrivit căreia "nu se poate spune" că discuţiile cu Tăriceanu şi liderii PNL s-au finalizat cu un rezultat concret.

"Faptul că am ajuns la concluzia că discuţiile vor continua la nivel parlamentar pentru mine nu reprezintă un pas înainte. Noi purtăm aceste discuţii cu toţi parlamentarii, nu numai cu parlamentarii PNL, de mult prea mult timp şi din păcate rezultatul nu a fost unul pozitiv. Mi se pare că situaţia continuării negocierilor parlamentare pentru reducerea TVA la alimentele de bază de exemplu, în condiţile în care, după seceta din această vară, se ştie clar că preţurile alimentelor vor creşte este doar un fel de a spune «nu» acestui proiect. Or, din punctul nostru de vedere, aceste întâniri au avut un obiectiv foarte clar: aprobarea de urgenţă a acestor propuneri legislative”, a precizat liderul conservator, citat în comunicat.

O delegaţie a Partidului Conservator, condusă de preşedintele Dan Voiculescu, s-a întâlnit, miercuri, la sediul Guvernului, cu premierul Călin Popescu Tăriceanu şi miniştrii Varujan Vosganian şi Paul Păcuraru.

Discuţiile au vizat evaluarea susţinerii parlamentare pentru adoptarea în regim de urgenţă a proiectelor legislative ale PC vizând reducerea TVA la alimentele de bază, constituirea fondului de solidaritate pentru pensionari, neimpozitarea profitului reinvestit şi prelungirea cu 3 ani a contractelor de închiriere pentru chiriaşii din casele naţionalizate.

Executivul a anunţat, printr-un comunicat dat publicităţii după întâlnirea Tăriceanu-Voiculescu, că nu poate da curs propunerilor PC, pentru că "aplicarea acestora afectează filozofia fiscală şi bugetară promovate de Guvern", bazată pe cota unică, un sistem care s-a dovedit atractiv pentru investitori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici