Voiculescu îl va da în judecată pe Marko pentru ofense repetate aduse României

Liderul PC Dan Voiculescu anunţă că îl acţionează în judecată pe liderul UDMR Marko Bela "pentru ofense repetate aduse României şi pentru instigare la atitudini agresive împotriva românilor din Ardeal".

3 afișări
Imaginea articolului Voiculescu îl va da în judecată pe Marko pentru ofense repetate aduse României

Voiculescu îl va da în judecată pe Marko pentru ofense repetate aduse României

„Îl acţionez în judecată pe Marko Bela pentru ofense repetate aduse României şi pentru instigare la atitudini agresive împotriva românilor din Ardeal. Este mai mult decât o acţiune în instanţă, este o încercare de a obţine printr-un verdict al justiţiei delimitarea între între naţional şi şovinism, între solicitarea drepturilor legitime şi manifestările extremiste, între acţiune paşnică şi instigare la agresiune. Vreau să cred că există limite ale mesajul naţionalist şi pentru susţinerea drepturilor unei etnii, limită impusă de lege, de bunul simţ şi de respectul pentru ţara ai cărei cetăţeni suntem toţi, indiferent de naţionalitate” a declarat Dan Voiculescu, potrivit unui comunicat al PC remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Referindu-se la manifestarea electorală a UDMR de la Târgu Mureş, preşedintele PC, Dan Voiculescu a precizat că acţiunea UDMR „are toate caracteristicile unei acţiuni împotriva ordinii constituţionale, situaţia reglată clar de Codul Penal în articolul 166".

"Solicitarea transformării limbii maghiare în limbă oficială, revendicările de autonomie teritorială şi compararea Ardealului cu regiuni recunoscute pentru intensele probleme etnice, intonarea imnului Ungariei, punerea Ardealului la traistă chiar şi cu conotaţiile simbolice ale gestului, toate acestea sunt suficiente argumente pentru o acţiune în instanţă împotriva conducerii UDMR", consideră Voiculescu.

Reprezentanţi din aproape o mie de localităţi au participat, duminică, la sala Polivalentă din Târgu Mureş, la închiderea oficială a campaniei UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici