Voinescu: Aflat în faţa primei moţiuni de cenzură, Ungureanu a simţit nevoia să discute cu PDL

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, joi, despre vizita lui Mihai Răzvan Ungureanu la sediul PDL, că premierul, fiind în faţa primei moţiuni de cenzură, probabil "a simţit nevoia" să discute cu democrat-liberalii, iar aceştia i-au împărtăşit din experienţa lor politică.

295 afișări
Imaginea articolului Voinescu: Aflat în faţa primei moţiuni de cenzură, Ungureanu a simţit nevoia să discute cu PDL

Sever Voinescu (Imagine: Narcis Pop/Mediafax Foto)

"Premierul, probabil fiind pentru prima oară în faţa unei moţiuni de cenzură, a simţit nevoia să discute cu noi lucrul ăsta. Noi i-am împărtăşit experienţa noastră politică, nu avem niciun motiv să ne luăm după agitaţiunile lui Ponta şi Antonescu, moţiunea nu va trece", a precizat, într-o conferinţă de presă, Sever Voinescu.

El a arătat că la întâlnirea reprezentanţilor PDL cu premierul Ungureanu s-a încercat "o anticipare a scorului de vot" la moţiunea de cenzură.

"Suntem relaxaţi, moţiunea nu are şanse să treacă", a adăugat Sever Voinescu, care a mai spus că a avut loc şi o discuţie legată de majorităţile de la Senat şi Camera Deputaţilor.

Voinescu a apreciat ca fiind foarte necesară o discuţie a premierului, înainte de o moţiune de cenzură, cu partidele care-l susţin şi a precizat faptul că şi Emil Boc atunci când era premier avea înainte de moţiunile de cenzură o discuţie cu partenerii din Coaliţie.

"Nu găsesc deloc intrigant faptul că are o discuţie la sediul partidelor", a mai spus Sever Voinescu despre întâlnirea pe care premierul Ungurea a avut-o, joi, la sediul PDL cu reprezentanţii democrat-liberali.

Voinescu a arătat că premierul a spus public, miercuri, că vrea să aibă o discuţie cu partidele politice pe tema legii retrocedărilor şi PDL l-a invitat pe prim-ministru, care a venit la sediul partidului şi a discutat cu reprezentanţii democrat-liberali.

Voinescu a mai spus că moţiunea de cenzură a opoziţiei este un document "plin de erori" şi că nu există niciun semnatar de la PDL, aşa cum anunţaseră iniţial liderii USL.

De asemenea, Sever Voinescu crede că o contribuţie la redactarea moţiunii de cenzură a avut-o şi primarul Marian Vanghelie, deoarece în moţiune este o frază potrivit căreia "fondul de rezervă care este trebuie utilizat...".

Premierul Ungureanu se întâlneşte, joi, cu reprezentanţii partidelor politice din coaliţia de guvernare, pentru a stabili o poziţie comună ca reacţie la moţiunea de cenzură depusă în Parlament de opoziţie, precum şi pentru pregătirea discursului din Parlament al preşedintelui Consiliului European.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici