Voinescu: Criticile lui Radu F. Alexandru la adresa şefului statului - reacţii de natură personală

Criticile senatorului PDL Radu F. Alexandru la adresa şefului statului pe tema afirmaţiilor despre Regele Mihai sunt "reacţii de natură persoanlă", a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu.

766 afișări
Imaginea articolului Voinescu: Criticile lui Radu F. Alexandru la adresa şefului statului - reacţii de natură personală

Voinescu: Criticile lui Radu F. Alexandru la adresa şefului statului - reacţii de natură personală (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Sunt reacţii de natură personală şi nu le comentez", a precizat Voinescu, întrebat despre afirmaţiile colegului său de partid Radu F. Alexandru, care i-a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu, în care arată că opiniile şefului statului despre Regele Mihai sunt "incalificabile şi impardonabile", afirmând că nu poate să mai aibă încredere în "discernământul şi dreapta judecată" a preşedintelui.

Radu F. Alexandru explică, în scrisoare, că a simţit "nevoia imperiosă" să-i scrie lui Traian Băsescu din clipa în care a auzit declaraţiile, dar nu a făcut-o din teama de a nu se pronunţa "prea abrupt sub şocul emoţional" al comentariilor şi din speranţa că şeful statului va găsi o cale de a corecta "gravele erori".

"Discursul ţinut în faţa Parlamentului ar fi fost cu siguranţă cadrul cel mai potrivit să îndreptaţi ce se mai putea îndrepta. Nu v-aţi dovedit capabil de un asemenea gest. În această situaţie, mă simt îndreptăţit şi obligat să declar public că apreciez opiniile dumneavoastră despre Istoria modernă a României ca incalificabile şi impardonabile, probe ale unei ignoranţe ce vă descalifică. (Prefer să vorbesc despre ignoranţă pentru că încă refuz să vă suspectez de rea-credinţă, un păcat infinit mai periculos, când cel în cauză ocupă cea mai înaltă demnitate în stat)", scrie Radu F. Alexandru.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, săptămâna trecută, la B1 TV, că decizia Regelui Mihai de a abdica a fost "un act de trădare", el adăugând totodată că relaţia sa de apropiere cu prinţul Paul a fost un gest pentru a proba că nu are nimic cu Casa Regală.

"Tot continuăm să considerăm că abdicarea regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a interesului naţional al României. Din partea regelui. Acesta este punctul meu de vedere", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici