Voinescu, despre legea lustraţiei: Măcar simbolic, după atâţia ani, comunismul e cu adevărat învins

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, joi, că adoptarea legii lustraţiei este un semn de normalitate, care arată, simbolic, că după atâţia ani comunismul a fost cu adevărat învins şi a spus că regretă că PNL nu a fost alături la vot.

315 afișări
Imaginea articolului Voinescu, despre legea lustraţiei: Măcar simbolic, după atâţia ani, comunismul e cu adevărat învins

Sever Voinescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Deşi a venit târziu şi nu are forma perfectă, totuşi, faptul că această lege a lustraţiei există în România este un semn de normalitate, că măcar simbolic, după atâţia ani, comunismul a fost cu adevărat învins" a spus Voinescu.

El a adăugat că cei de la PSD au fost consecvenţi şi s-au opus de la început legii lustraţiei, în timp ce liberalii sunt într-o poziţie delicată, deoarece în 2010 credeau că este o lege oportună, iar în 2012 nu mai consideră astfel.

"Există un singur element care diferenţiază PNL din 2010 faţă de cel din 2012 şi anume alianţa cu Dan Voiculescu. Asta explică de ce anticomunistul şi antisecuristul Crin Antonescu este brusc sceptic faţă de legea lustraţiei", a spus Voinescu.

El a mai arătat că reacţiile la adoptarea legii lustraţiei sunt toate pozitive şi mărturisesc că este nevoie de această lege.

"Ne pare rău că nu au fost alături de noi măcar la vot colegii de la PNL, care au contribuit la elaborarea acestui proiect", a adăugat Sever Voinescu.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, legea lustraţiei, care impune restricţii ale unor drepturi pentru o perioadă de cinci ani persoanelor care au ocupat diverse funcţii în regimul comunist.

Legea lustraţiei a fost votată în absenţa opoziţiei, aflată în grevă parlamentară.

Deputatul PDL Iustin Cionca a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că legea lustraţiei, votată de Camera Deputaţilor, prevede că persoanele care au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului comunist nu vor putea fi numite în funcţii pentru cinci ani consecutiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici