Voinescu: Documentul fundamental care trebuie să fie în protocolul coaliţiei e programul de guvernare

Purtătorul de cuvânt al PDL Sever Voinescu a declarat luni că, din punctul de vedere al PDL, documentul fundamental care trebuie să se regăsească şi în protocolul de funcţionare al coaliţiei este programul de guvernare, el precizând că nu s-a stabilit o dată pentru semnarea protocolului.

115 afișări
Imaginea articolului Voinescu: Documentul fundamental care trebuie să fie în protocolul coaliţiei e programul de guvernare

Sever Voinescu (Imagine: Narcis Pop/Mediafax foto)

Voinescu a arătat că la şedinţa BPN al PDL nu s-a discutat despre protocolul de funcţionare al coaliţiei şi că formaţiunile din coaliţie se află în faza în care au stabilit ce doresc să fie în acest protocol.

"Din punctul nostru de vedere, documentul fundamental care trebuie să se regăsească şi în protocol este programul de guvernare. PDL este ataşat programului de guvernare şi credem că pentru anul care vine asta trebuie să fie prioritatea", a adăugat Sever Voinescu.

Potrivit lui Voinescu, la şedinţa BPN al PDL nu s-a stabilit niciun termen privind semnarea protocolului.

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat luni că protocolul de funcţionare a coaliţiei trebuie finalizat şi semnat săptămâna aceasta, arătând că nu sunt probleme în divergenţă.

Blaga a făcut această precizare răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, înainte de şedinţa BPN al PDL.

În schimb, Sorin Frunzăverde şi Gheorghe Flutur au precizat că nu s-a discutat despre acest protocol la şedinţa de luni dimineaţă a coaliţiei, arătând că este posibil ca o astfel de discuţie să aibă loc săptămâna viitoare.

Prim-vicepreşdintele PDL Sorin Frunzăverde a precizat că la şedinţa coaliţiei s-a discutat despre ceea ce a făcut Guvernul săptămâna trecută şi "despre ceea ce-şi propune Guvernul să facă".

"A fost o prezentare a primului ministru şi a principalilor miniştri", a adăugat Sorin Frunzăverde.

Întrebat despre dialogul coaliţiei cu opoziţia, Sorin Frunzăverde a apreciat că "şansele sunt mici" ca actuala putere să se înţeleagă cu cei din opoziţie.

"Şansele sunt mici să ne înţelegem, momentan", a mai spus Frunzăverde înainte de şedinţa BPN al PDL.

Încheierea unui protocol al coaliţiei pentru anul 2012 a fost cerută de UDMR când a fost negociată susţinerea Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici