Voinescu: În PDL nu e entuziasm ridicat pentru coşul pensionarilor, dar este înţelegere pentru UNPR

Purtătorul de cuvânt al PDL Sever Voinescu a declarat joi că în PDL nu există "un entuziasm ridicat" faţă de propunerea UNPR privind "coşul pensionarilor", dar există înţelegere faţă de partenerii de coaliţie şi o decizie finală va fi luată în coaliţie pe baza avizelor tehnice ale Guvernului.

322 afișări
Imaginea articolului Voinescu: În PDL nu e entuziasm ridicat pentru coşul pensionarilor, dar este înţelegere pentru UNPR

Voinescu: În PDL nu e entuziasm ridicat pentru coşul pensionarilor, dar este înţelegere pentru UNPR (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediagax Foto)

Întrebat într-o conferinţă de presă care este poziţia PDL faţă de propunerea privind "coşul de solidaritate", criticată de către preşedintele Traian Băsescu, Sever Voinescu a precizat că aceasta nu este propunerea PDL, ci a UNPR şi că premierul şi-a expus punctul de vedere şi aşteaptă evaluările economice şi avizele specialiştilor pe acest subiect.

"Din punctul meu de vedere, programul nu este exact ceea ce un partid de dreapta ar face în momentul acesta. În PDL nu există un entuziasm ridicat în privinţa acestui program, dar există o înţelegere pentru ceea ce colegii noştri de la UNPR încearcă să facă pe culoarul lor politic, culoarul de stânga", a adăugat Voinescu.

El a spus că decizia finală va fi luată în coaliţie pe baza avizelor tehnice ale Guvernului şi că PDL are încredere că Emil Boc va şti să ia decizia cea mai corectă.

"Noi avem încredere că Emil Boc va şti să ia decizia cea mai corectă pentru că, pe de o parte, noi respectăm până la capăt principiul fundamental al pieţei libere, dar pe de altă parte înţelegem că un partener loial, cum ne-a fost până acum UNPR, trebuie sprijinit să joace în mod legitim cartea pe stânga", a explicat liderul PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici