Voinescu: N-am avut niciodată o casetă precum cea menţionată în La Vanguardia - Mediafax

Voinescu: N-am avut niciodată o casetă precum cea menţionată în La Vanguardia

Deputatul PDL Sever Voinescu, purtătorul de cuvânt al candidatului la Preşedinţie Traian Băsescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că staff-ul de campanie al acestuia nu a avut niciodată o casetă precum cea menţionată în cotidianul La Vanguardia.

84 afişări
Imaginea articolului Voinescu: N-am avut niciodată o casetă precum cea menţionată în La Vanguardia

Voinescu: N-am avut niciodată o casetă precum cea menţionată în La Vanguardia (Imagine: Cristi Movilă/Mediafax Foto)

"Nu cunosc, n-am avut niciodată nicio casetă"în care să apară ceea ce este menţionat în cotidianul citat, a spusVoinescu.

"Nici nu ne-a interesat să avem, n-am văzut şi nu am auzit deaşa ceva până în această dimineaţă, când au apărut declaraţiile", aprecizat el.

Întrebat dacă ceea ce apare pe caseta pe care TraianBăsescu o invoca în campanie electorală este ceea ce se menţioneazăîn La Vanguardia, Sever Voinescu a negat.

 

Întrebat când îi va da Traian Băsescu lui Mircea Geoanăcaseta la care şeful statului făcea referire în timpulcampaniei, Voinescu a răspuns: "Preşedinteledecide".

Patapievici în LaVanguardia: Băsescu a avut o casetă cu Geoană "primind sexoral"

Horia Roman Patapievici povesteşte într-uninterviu publicat duminică în cotidianul La Vanguardiacă ştie din surse sigure că Traian Băsescu a primit o casetă încare apare Mircea Geoană în timp ce i se face sex oral, iar şefulstatului a refuzat să folosească înregistrarea împotrivaacestuia.

Întrebat despre caseta în care Traian Băsescu apare lovind uncopil, Patapievici o califică drept "scârboasă".

"Eu nu cred că Băsescu ar lovi un copil, doar l-a împins.Greşeala lui a fost că nu a negat acest lucru imediat. A fost unpic cam ca în cazul lui Bill Clinton cu sexul oral... Apropo, ştiudin surse sigure că lui Băsescu i s-a oferit un film în care luiMircea Geoană i se face sex oral, iar el (Băsescu, n.red.) arefuzat s-o folosească împotriva sa. Este un om omnest,credeţi-mă", a explicat Patapievici.

Patapievici: Amvorbit despre o casetă, fără alte referiri

Horia Roman Patapievici afirmă, într-un comunicat remis joiMEDIAFAX, că a discutat cu autorul interviului din La Vanguardiadespre existenţa unei casete, "fără alte referiri", pentru asublinia diferenţa "dintre atitudinea adversarilor preşedinteluiBăsescu" şi cea a şefului statului.

"În legătură cu articolele apărute pe site-ul www.inpolitics.ro, pe site-ulziarului Gândul şi pe site-ul RealitateaTV, în care este reluată o afirmaţie atribuită mie dejurnalistul spaniol Félix Flores, consider că cea mai bună punerela punct, în sensul restabilirii adevărului, este un fragmentdintr-un mesaj email pe care însuşi jurnalistul spaniol FélixFlores l-a adresat serviciului de presă al ICR, ca urmare asolicitării de precizări venite din partea acestuia şi a agenţieide presă Mediafax", spune Horia Roman Patapievici, preşedinteleInstitutului Cultural Român (ICR), în comunicat.

El publică şi o parte din mesajul în original al jurnalistuluispaniol, însoţit de o traducere: "Dl. Patapievici n-amenţionat existenţa vreunei casete privindu-l pe dl. Geoană: el aspus doar că d-lui Băsescu i s-a oferit o astfel de casetă şi arefuzat-o. N-a vorbit despre videocasete - adevărate sau false saucare există sau nu - ori îndreptate împotriva cuiva, ci despreatitudinea morală a d-lui Băsescu".

În final, preşedintele ICR susţine că a vorbit în respectivulinterviu despre o casetă, dar nu a făcut nicio referire la MirceaGeoană, calificând drept "gratuită" afirmaţia liderului PSD conformcăreia "Patapievici umblă cu porcării".

"Am pomenit de existenţa acestei casete, fără altereferiri, pentru a sublinia diferenţa dintre atitudineaadversarilor preşedintelui Băsescu, care s-au pretat lafalsificarea unei casete pentru a-l compromite, şi atitudineapreşedintelui Băsescu însuşi. În discuţia cu jurnalistulspaniol nu am făcut nici o referire negativă ori derogatorie laadresa d-lui Geoană, aşa că aprecierea domniei sale cum că«Patapievici umblă cu porcării» este gratuită, consecinţăregretabilă a dezinformării". Consider că orice supra-interpretare,ignorând precizările făcute de însuşi jurnalistul spaniol înemailul menţionat, reprezintă o speculaţie în afara adevărului",spune Horia Roman Patapievici.

Mircea Geoană: "Patapievici umblă cuporcării"

Preşedintele PSD Mircea Geoană adeclarat, joi, pentru Gândul, că preşedintele ICR Horia RomanPatapievici "umblă cu porcării", iar informaţiile privitoare la ocasetă compromiţătoare cu el reprezintă "o minciună sinistră".

"N-am comentat niciun fel de casetă în campanie, n-o voi facenici acum", a spus Geoană, care a precizat că Traian Băsescu nu i-adat nici înainte, nici după alegeri, vreun semn că ar deţine oasemenea casetă.

Băsescu la OTV: Amanunţat stafful meu că dacă o publică, îmi retragcandidatura

Traian Băsescu a sugerat, vineri seară, la OTV, că deţineo casetă cu imagini compromiţătoare despre MirceaGeoană, dar că a refuzat publicarea ei şi chiar aameninţat staff-ul său că îşi va retrage candidatura dacă odifuzează presei, precizând şi că cei din PSD "se filmează între eişi se vând".

"Am anunţat stafful meu că dacă o publică, îmi retragcandidatura", a declarat Traian Băsescu.

El a fost întrebat anterior dacă deţine o casetă cuimagini compromiţătoare la adresa contracandidatului său, MirceaGeoană.

Şeful statului nu a negat că ar fi în posesia uneiastfel de casete. Totuşi, el a spus că-i va înmâna casetapersonal lui Mircea Geoană "a doua zi" după alegeri.

"Este o problemă internă a PSD. Ei se filmează între ei, apoi sevând", a mai spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a fost, întrebat, luni, de presă,când îi va da caseta promisă lui Mircea Geoană, şeful statuluirăspunzând că încă nu s-au comunicat rezultatele oficiale. Băsescunu a făcut alte precizări.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici