Volodimir Zelenski se va adresa luni seara parlamentarilor români

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa Parlamentului României luni seara, săptămâna viitoare, anunţă Pavel Popescu, preşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor.

706 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski se va adresa luni seara parlamentarilor români

„Am avut astăzi (joi - n.r.) o întrevedere cu o delegaţie ucraineană, formată din Reprezentanţi speciali ai Preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, cât şi membri ai corpului diplomatic ucrainean. În delegaţie au fost prezenţi: domnul Oleksandr Bankov, Secretar de stat al MAE al Ucrainei, doamna Yliia Hryshyna, deputat al Radei Supereme al Ucrainei, domnul Paun Rohovei, Însarcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România şi domnul Petro Stoian, secretar II al Ambasadei Ucrainei în România. Am reiterat în cadrul întâlnirii solidaritatea faţă de bravul popor ucrainean cât şi susţinerea totală şi necondiţionată a independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei în graniţele recunoscute la nivel internaţional. Suntem în continuare fermi cu privire la sprijinirea tuturor sancţiunilor impuse Rusiei de către comunitatea internaţională şi ne-am dorinţa de a fi mai proactivi pe cateva teme concrete. Partea ucraineană ne-a transmis salutul şi multumirile Preşedintelui Zelenski”, scrie pe Facebook Pavel Popescu.

Preşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor afirmă că delegaţia ucraineană a mulţumit pentru sprijinul primit de Ucraina de la România.

„Totodată, delegaţia şi-a exprimat recunoştinţa cu privire la asistenţa umanitară venită din partea României cât şi pentru demersurile aflate în desfăsurare, menite să sprijine mai concret poporul ucrainean în apărarea ţării şi a valorilor democratice. Lupta ucrainenilor nu este doar a lor. Este o luptă pentru libertate şi pentru toate statele şi popoarele care iubesc pacea. Aşteptăm cu nerăbdare intervenţia Preşedintelui Zelenski, care se va adresa Parlamentul României luni seara, săptămâna viitoare”, conchide Popescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
zelensky,
parlament,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici