Vor vota parlamentarii reducerea pensiilor proprii? Proiect USR de eliminare a categoriei „speciale” pentru aleşi, la vot

Conducerea celor două Camere ale Parlamentului a acceptat, la solicitarea USR, ca pe ordinea de zi a plenului reunit de joi să figureze şi proiectul USR de desfiinţare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.

1026 afișări
Imaginea articolului Vor vota parlamentarii reducerea pensiilor proprii? Proiect USR de eliminare a categoriei „speciale” pentru aleşi, la vot

Vor vota parlamentarii reducerea pensiilor proprii? Proiect USR de eliminare a categoriei „speciale” pentru aleşi, la vot

„Este un vot important, pe care USR îl aşteaptă de aproape trei ani de zile, de când a fost depus proiectul, şi este un pas esenţial spre restabilirea echilibrului şi a corectitudinii în sistemul de pensii, astfel încât să nu mai existe categorii privilegiate, care primesc cu mult peste cât au contribuit. Votul de joi va arăta adevăratele intenţii ale partidelor pe subiectul pensiilor speciale”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

Parlamentarii USR au depus în mai 2017 proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor .

„Este nevoie de o lege separată pentru pensiile speciale ale parlamentarilor pentru ca legea să fie constituţională. Nu ne oprim aici. USR mai are şi alte proiecte depuse fie pentru abrogarea unor categorii de pensii speciale, fie pentru impozitarea celorlalte, ţinând cont de deciziile de până acum ale Curţii Constituţionale. Se impune această separare deoarece este nevoie de proceduri parlamentare distincte pentru aprobarea legilor de eliminare a pensiilor speciale, lucru pe care noi, parlamentarii USR, l-am susţinut de fiecare dată, inclusiv la votul din ianuarie, când au băgat laolaltă şi pensiile parlamentarilor, şi pensiile magistraţilor, şi celelalte categorii de pensii speciale”, a declarat deputatul USR Cristian Seidler.

Potrivit USR, votul de joi va arăta tuturor românilor adevăratele intenţii ale partidelor, „dacă doresc ele cu adevărat să facă un prim pas spre eliminarea privilegiilor sau dacă este vorba doar de un joc politiciniast şi vor să mai păcălească o dată electoratul”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici