Voronin crede că vizita lui Băsescu la Chişinău nu ar fi oportună în acest moment

Fostul preşedinte moldovean, Vladimir Voronin, a apreciat că vizita la Chişinău a lui Traian Băsescu nu ar fi oportună în acest moment, iar preşedintele român ar trebui "să-şi caute de treabă acasă, în România", relatează ProTV Chişinău.

83 afișări
Imaginea articolului Voronin crede că vizita lui Băsescu la Chişinău nu ar fi oportună în acest moment

Voronin crede că vizita lui Băsescu la Chişinău nu ar fi oportună în acest moment (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat luni ce părere are despre vizita programată pentru miercuri a preşedintelui României, Voronin a spus: "Nu cred nimica. Cred că într-aşa situaţie, n-ar fi cazul ca el să viziteze Moldova".

El a apreciat marţi că vizita lui Băsescu nu este oportună din cauza situaţiei politice de la Chişinău. "Când situaţia la noi în ţară este de aşa natură politică tensionată şi nici nu avem preşedinte, nu este cazul de chemat oaspeţi", a spus el, conform site-ului Jurnal de Chişinău.

Voronin a făcut ambele declaraţii la ieşirea de la Procuratură, unde a fost audiat luni şi marţi, în calitate de martor, în legătură cu evenimentele din 7 aprilie de la Chişinău, despre care consideră că au reprezentat o tentativă de lovitură de stat.

Întrebat de ziarişti, la finalul audierilor care au durat peste două ore, dacă îşi menţine acuzaţiile potrivit cărora România ar fi fost implicată în organizarea protestelor din aprilie, Voronin a spus: "Îmi menţin acuzaţiile că la 7 aprilie a fost o tentativă de lovitură de stat".

Traian Băsescu se va afla la Chişinău miercuri şi joi şi, conform programului publicat de Preşedinţia moldoveană, va fi însoţit de miniştrii Vasile Blaga, Adriean Videanu, Teodor Baconschi, Elena Udrea, Radu Berceanu, Teodor Baconschi şi Cătălin Predoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici