Vosganian, confuz după anunţul lui Verhofstadt despre dizolvarea ALDE Europa: Până la urmă nu am înţeles cine pleacă, noi sau el?

Varujan Vosganian a declarat, referitor la anunţul lui Guy Verhofstadt care a afirmat că ALDE România trebuie să nu mai fie în familia politică din care face parte, că nu a înţeles în cele din urmă dacă partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu va pleca din ALDE Europa sau Verhofstadt.

2921 afișări
Imaginea articolului Vosganian, confuz după anunţul lui Verhofstadt despre dizolvarea ALDE Europa: Până la urmă nu am înţeles cine pleacă, noi sau el?

Vosganian, confuz după anunţul lui Verhofstadt despre dizolvarea ALDE Europa: Până la urmă nu am înţeles cine pleacă, noi sau el?

„Guy Verhofstadt, liderul fracţiunii liberale din Parlamentul European,a declarat că ALDE România ar trebui să plece din ALDE. Până la urmă n-am înţeles, cine pleacă din ALDE, noi sau Verhofstadt?”, a scris Varujan Vosganian, duminică pe Facebook.

Reacţie vicepreşedintelui ALDE vine după ce liderului grupului ALDE în PE Guy Verhofstadt a declarat că Grupul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa va fi dizolvat după scrutinul europarlamentar, urmând să fie înlocuit de altă alianţă politică, potrivit site-ului Politico.eu. Din noul grup europarlamentar ar urma să facă parte politicieni din grupul "Renaşterea europeană" propus de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

De asemenea, Verhofstadt, a transmis, pe 25 aprilie, într-un mesaj pe Twitter, că se aşteaptă ca ALDE european să excludă oficial ALDE România, motivând că situaţia ţării noastre continuă să regreseze.

Totodată, la începutul lunii aprilie, purtătorul de cuvânt al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a declarat, pentru MEDIAFAX, că este foarte probabil ca problema excluderii ALDE România din ALDE Europa să se regăsească pe agenda întâlnirii statutare a formaţiunii europene, din 28 iunie, în Elveţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici