Vosganian: Dacă vor vrea să guverneze separat, PSD şi PNL vor avea de pierdut. USL e o alianţă politică

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian spune că PSD şi PNL vor avea de pierdut pe termen mediu dacă vor încerca să iasă din USL şi să găsească o alianţă de conjunctură pentru a forma o nouă majoritate guvernamentală, el apreciind că astfel s-ar situa în afara voinţei poporului român.

287 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Dacă vor vrea să guverneze separat, PSD şi PNL vor avea de pierdut. USL e o alianţă politică

Daniel Constantin, Crin Antonescu, Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Vosganian a declarat, sâmbătă, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că USL este o alianţă politică, nu una electorală, şi că nici PSD, nici PNL, nu au mandat să-şi caute noi aliaţi pentru a guverna.

"USL nu este o coaliţie de guvernare înfiripată după alegeri. Mandatul a fost luat împreună şi trebuie exercitat împreună. Nici PNL n-a fost mandatat să facă guvern, nici PSD n-a fost mandatat, ci USL. Niciunul din cele două partide nu are mandatul nimănui de a-şi căuta alţi aliaţi decât cei din interiorul USL. Orice discuţie de rupere a USL înseamnă desconsiderarea unui mandat şi situarea partidelor în afara voinţei populare", a spus Vosganian.

Vicepreşedintele liberal a precizat că, "indiferent de sentimentele pe care le au PNL şi PSD unul faţă de altul, trebuie să primeze promisiunea de onoare şi mandatul dat de români USL-ului".

"USL trebuie să dureze patru ani, cât mandat a primit de la români. Dacă vor încerca să guverneze separat, căutând alianţe de conjunctură, se situează în afara voinţei poporului român", a afirmat Vosganian.

El a adăugat că ideea că unul dintre partidele din USL ar putea să tragă foloase pe cont propriu este greşită şi că, pe termen mediu, formaţiunea care va forţa o ruptură în cadrul Uniunii va avea de pierdut.

"Fireşte că s-ar putea guverna, cum a guvernat Emil Boc cu ceata lui Piţigoi. Dar ideea că unul dintre partide ar putea să tragă foloase, că se simte mai puternic şi că ar putea s-o ia pe cont propriu, este o idee greşită. PNL şi PSD nu pot câştiga separat atunci când românii au mandatat USL. Niciunul dintre partide, oricât de tentant ar fi, nu va putea marca pe termen mediu decât un eşec dacă va încerca să iasă din USL. PSD şi PNL ori câştigă împreună, ori nu câştigă niciunul", a mai spus Varujan Vosganian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici