Vosganian le-a spus tinerilor liberali "glume de campanie" cu Băsescu

Purtătorul de cuvânt al PNL, Varujan Vosganian, le-a spus, sâmbătă, tinerilor liberali, glume cu Traian Băsescu, afirmând că tinerii au nevoie de modele şi aprecind că liderul partidului, Crin Antonescu, este un astfel de model.

42 afișări
Imaginea articolului Vosganian le-a spus tinerilor liberali "glume de campanie" cu Băsescu

Vosganian le-a spus tinerilor liberali "glume de campanie" cu Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Poate mai aveţi nevoie de ceva, de modele. Care e primul model care vă vine în minte? Învăţătorul... Vă întreb: Dacă aţi avea un copil la şcoală l-aţi trimite la şcoală la învăţătorul Traian Băsescu? Nuuuu. În schimb poate la învăţătorul Crin Antonescu l-aţi trimite... (...) Tinerii nu au nevoie de minister, nu au nevoie să fie socotiţi categorie marginalizată, asistată. Noi nu trebuie să le dăm tinerilor decât o economie în mişcare, o societate deschisă a egalităţii de şanse şi ei, pentru că sunt la vârsta puterii, a entuziasmului, a motivaţiei, vor reuşi să se descurce", a susţinut Vosganian.

Liderul PNL l-a citat pe Alexis de Tocqueville, care spunea că "legea pedepseşte crima, nu păcatul".

"Dacă legea ar pedepsi păcatul - de pildă păcatul minciunii - actualii guvernanţi ar fi vieţaşi, adică la puşcărie pe viaţă. Dacă legea morală nu e lege penală, ea ar trebui să fie, însă, legea care guvernează politicul. În 1989 au murit 1000 de tineri în locul vostru şi voi trăiţi în numele lor. Trebuie ca lumea în care trăiţi voi să fie lumea pentru care au murit ei. Pentru asta nu e de ajuns să faci un minster. (...) Dacă am face ministere pentru tot ce nu o să avem în criză, o să avem probabil un Minister al şuncii de Praga şi un Minister al brânzei topite", a glumit Vosganian.

El a ţinut să le spună tinerilor un banc mobilizator de campanie cu Băsescu.

„În încheiere o scurtă poveste vreau să vă spun. „Zice că într-o bună dimineaţă, Traian Băsescu s-a încumetat să se uite în oglindă. Nu nu s-a încheiat povestea. De-abia începe... S-a proţăpit în faţa oglinzii şi a întrebat: «Oglindă, oglinjoară, cine e cel mai bun preşedinte din ţară?» Şi oglinda a spus: «Dă-te la o parte să văd!!», a spus Vosganian.

El a conchis că tinerii au nevoie de un model care le să readucă lumea pentru care au murit tinerii de la Revoluţie.

"Iată aşadar răspunsul oglinzii fermecate", a adăugat Vosganian, sugerând că în spatele lui Băsescu se află adevăratul preşedinte "bun", Crin Antonescu.

La Pavilionul Expoziţional din Mamaia s-au reunit, sâmbătă, în jur de 500 de tineri liberali, îmbrăcaţi în tricouri galbene pe care scria „Echipa lui Crin”, pentru a lansa proiectul " Crin Antonescu pentru România" - un tricou uriaş, galben pe care scrie "Crin Antonescu, 1 pentru România", care va fi trimis în toate organizaţiile şi semnat.

La evenimentul TNL au participat doar câţiva lideri PNL, Crin Antonescu, Varujan Vosganian, Daniel Chiţoiu, europarlamentarii PNL Adina Vălean şi Cristian Buşoi, dar şi câţiva parlamentari liberali - Puiu Haşotti, Cristian Adomniţei, Mircea Diaconu, Diana Tuşa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici