Vosganian, Nicolai, Stavarache, Paul Victor Dobre, patru liberali din lista lui Antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, la Antena 3, că din echipa sa vor face parte lideri marcanţi ai partidului şi foşti susţinători ai lui Tăriceanu, anunţând că patru din oamenii de pe lista sa vor fi Varujan Vosganian, Norica Nicolai, Romeo Stavarache şi Paul Victor Dobre.

75 afișări
Imaginea articolului Vosganian, Nicolai, Stavarache, Paul Victor Dobre, patru liberali din lista lui Antonescu

Vosganian, Nicolai, Stavarache, Paul Victor Dobre, patru liberali din lista lui Antonescu (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Întrebat pe cine îşi doreşte în echipa pe care o propune Congresului, Crin Antonescu a menţionat că are nevoie de oameni care să îşi asume proiectul său politic de reformare propus prin moţiune.

"Îmi doresc oameni care să asume sincer alături de mine faptul că partidul acesta are drept misiune să schimbe societatea românească şi că primul pas pentru a reuşi să schimbe semnificativ societatea românească e să înţeleagă că e în parte vinovat de halul în care arată societetea românească azi din punct de vedere politic şi că trebuie să se schimbe pe sine în sensul unei reforme autentice asemeni celei pe care în numele PNL am promis-o la campania prezidenţială. Aceştia sunt oamenii care îmi trebuie", a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a anunţat că în echipa sa se vor regăsi şi oameni care l-au susţinut pe Tăriceanu la Congresul din 2009.

"Există în lumea politică românească un soi de oportunism vulgar, dar există şi oameni care mie mi-au spus foarte clar înainte de Congresul trecut: «Eu votez cu Tăriceanu pentru că aşa cred că e mai bine», care după Congres mi-au spus «Ştii că eu l-am votat pe Tăriceanu, dacă vrei să colaborăm, colaborăm, dacă nu, nu», dar sunt oameni care astăzi sunt de părerea că după cele întâmplate în 2009, pentru binele partidului acum, e nevoie să mă sprijine pe mine şi proiectul meu", a precizat Antonescu.

Rugat să dea un exemplu, preşedintele liberalilor i-a menţionat pe Paul Victor Dobre şi Romeo Stavarache.

"Haideţi să vă dau un exemplu, dar deschidem cutia Pandorei. Nu ştiu. Preşedintele PNL Galaţi, fostul secretar la Ministerul Muncii, Victor Paul Dobre, parlamentar actualmente. Nu are nicio importanţă ce opţiune a avut într-un anumit moment. E unul din oamenii puternici prin ceea ce spune şi face de ani de zile în PNL. Şi mă bucur dacă va fi în echipă cu mine.Şi mai sunt alte exemple... Stavarache, care a votat la Congresul din 2009 cu domnul Tăriceanu", a afirmat Antonescu.

Întrebat de două exemple de liberali dintre cei mai elocvenţi care asumă proiectul său politic, liberalul a anunţat "doi politicieni cunoscuţi", "mai vechi", ca şi el, Varujan Vosganian şi Norica Nicolai.

El a precizat că ştie clar pe cine şi-ar dori, menţionând însă că nu ştie exact "cine sunt şi câţi sunt" liberalii care vor fi în echipa sa, argumentând că în PNL sunt mai mulţi oameni decât încap într-o formulă "fatalmente limitată" şi susţinând că el nu are "oameni apropiaţi, dependenţi de el".

"Nu există niciun om în partid în sensul de apropiat, de om dependent de mine. Eu niciodată, aşa cum am spus, nu am fost omul şi nu sunt omul nimănui şi nu am avut şi nu am oamenii mei", a spus Antonescu, explicând însă că "un apropiat" al său, un om cu care a dus multe bătălii împreună şi categoric va mai duce, "umăr la umă, nu faţă în faţă, e Ludovic Orban".

Întrebat dacă nu poate da nume şi de oameni mai tineri, Antonescu a replicat că există parlamentari tineri, foarte activi, dar care nu pot intra cu toţii în conducerea PNL.

"Sunt parlamentari, oameni tineri la 30 de ani, care sunt parlamentari foarte buni, activi, de la Alina Gorghiu la Diana Tuşa, de la Cristina Pocora la Cristian Buşoi. Nu am dat întâmplător trei doamne sau domnişoare, ca să nu se mai spună că nu prea iubim femeile în politică noi liberalii. Ba, le iubim foarte tare şi le încurajăm, sunt oameni care fac fiecare în acţiunea lui, în activitatea lui, circumscripţia lui, fac ceva din această reformă. Sigur, nu pot intra toţi la un moment dat în conducerea unui partid, pentru că la nivelul conducerii se îmbină foarte multe elemente, această conducere trebuind să aibă autoritate", a explicat Crin Antonescu.

Antonescu a spus că el şi Tăriceanu nu vor face echipă la nivel de Birou Politic.

Pe de altă parte, Antonescu a dat asigurări că din echipa sa nu vor face parte rude sau liberali "care să stârnească mirarea".

"Dacă prin această formulă, dacă ea se va adopta, cineva va constata că în conducerea PNL propusă de mine apare cineva care are vreun grad de rudenie, cineva a cărui prezenţă acolo miră pe cineva din PNL, atunci se pot ridica întrebări. Nu e cazul, aş vrea să am posibilitatea să aduc oameni noi în echipă, vă asigur că aceşti oameni noi, dacă voi reuşi să-i aduc, nu vor stârni mirarea nimănui, nu va trebui să povestesc multă vreme sau chiar deloc cine sunt ei pentru că vor fi personalităţi importante cu opţiuni politice liberale, cu experienţă de management public din societatea românească", a conchis Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici