Vosganian: Tactica lui Băsescu e aceeaşi - caută tot timpul vinovaţi, de data asta loveşte în ai lui

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că în emisiunea de la TVR Traian Băsescu a folosit tactica prin care caută tot timpul vinovaţi, lovind de această dată în "ai lui" şi a susţinut că declaraţiile acestuia sunt "o nouă demagocie şi un nou praf în ochi".

19 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Tactica lui Băsescu e aceeaşi - caută tot timpul vinovaţi, de data asta loveşte în ai lui

Vosganian: Tactica lui Băsescu e aceeaşi - caută tot timpul vinovaţi, de data asta loveşte în ai lui (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Traian Băsescu are acest obicei ca în permanenţă să dea vina pe alţii, iar acum, probabil, că a stat o lună şi s-a gândit ce să facă el ca să iasă basma curată, şi acum începe să lovească în ai lui. Ca să scape el, antipatizează pe ceilalţi, şi cum Guvernul Boc este cel mai antipatizat, el loveşte în Guvernul Boc ca să scape basma curată, deşi este cel puţin la fel de responsabil de tot ce se întâmplă ca şi Guvernul. Deci, este o tactică cu care el ne-a plictisit deja, în care caută tot timpul vinovaţi", a susţinut Varujan Vosganian.

Vicepreşedintele PNL a subliniat, în privinţa declaraţiei şefului statului cu privire la dificultatea pe care o are în relaţia cu Guvernul în problema reducerii cheltuielilor, că "nu e treaba preşedintelui să vorbească despre cheltuieli, despre bugete în felul ăsta", la televizor.

"Dacă el chiar vrea să se implice în treaba asta, nu trebuie să meargă la televizor, el poate să meargă la şedinţa de Guvern, dar el nu vrea să se implice, el vrea doar să tragă foloase, pentru că aşa cum s-a implicat când a dat pachetele de măsuri, ar putea foarte bine să meargă la o şedinţă de Guvern cu acest subiect. Adică vrea să ne spună nouă că el discută cu Guvernul prin intermediul presei? Are toate prerogativele legale să le spună discret, eficient şi profesionist, tot ceea ce ne spune nouă prin intermediul televiziunii", a spus liberalul.

În opinia lui Vosganian, această tactică prezidenţială "este o nouă demagogie, un nou praf în ochi", pentru că pe preşedintele Băsescu "nu-l interesează decât imaginea".

"Este o nouă demagogie, un nou praf în ochi, pentru că pe el nu-l interesează decât imaginea. În plus, Băsescu a declarat că nu mai are motivaţii politice, ci doar de modernizare a statului şi a Constituţiei. Ferească, Dumnezeu, să se modernizeze statul şi Constituţia după felul în care Băsescu înţelege să conducă România", a adăugat liderul PNL.

Despre criticile privind decizia de majorare a TVA şi de neimpozitare a pensiilor, Vosganian a spus că Traian Băsescu foloseşte o altă tactică prin care doreşte să lase sentimentul că el nu şi-a dorit efectele negative imediate cauzate de mărirea TVA.

"Băsescu spune că mai bine scădeam pensiile decât să mărim TVA, asta este o altă tehnică. Adică vorbeşte despre o măsură care nu a mai avut loc, deci nu a lăsat victime, că ar fi fost mai bine, pentru că măsura cu TVA a avut efecte negative imediate, creşterea ţintei de inflaţie. Deci, el de ce nu a spus asta înainte ca Guvernul să mărească TVA, o spune acum, ca să lase senmimentul că el ar fi vrut altceva decât se întâmplă. Dar eu cred că românii n-o să se mai lase multă vreme păcăliţi de strategiile preşedintelui", a apreciat liberalul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la TVR, că există o dificultate în relaţia sa cu Guvernul plecând de la faptul că nu poate accepta ideea că se spune că trebuie reduse cheltuielile cu salariile şi cu personalul şi, de fapt, aceste cheltuieli cresc.

Şeful statului a mai precizat că este un adversar al creşterii TVA, menţionând că soluţia cea mai bună este scăderea cheltuielilor publice. El a susţinut că premierul Emil Boc ar fi putut, probabil, să-şi asume, prin OUG, impozitarea pensiilor ca alternativă la creşterea TVA.

De asemenea, el a spus că respectă termenul de graţie pe care l-a acordat Guvernului, 1 septembrie. Băsescu a spus că speră ca la 1 septembrie să constate, împreună cu premierul, care dintre miniştrii nu şi-au restructurat instituţiile din subordine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici