Votul pentru alegerea preşedintelui PNL s-a încheiat

Votul pentru alegerea preşedintelui PNL s-a încheiat, delegaţii la Congresul extraordinar al partidului exprimându-şi opţiunile în privinţa celor doi candidaţi - Crin Antonescu şi Călin Popescu Tăriceanu - pe parcursul a circa patru ore.

93 afișări
Imaginea articolului Votul pentru alegerea preşedintelui PNL s-a încheiat

Votul pentru alegerea preşedintelui PNL s-a încheiat (Imagine: Mediafax Foto)

Membrii comisiei de numărare a voturilor s-au retras la sala grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor pentru a realiza numărătoarea.

Delegaţii la Congresul extraordinar al PNL au început, vineri, în jurul orei 16.30, votul pentru alegerea noului preşedinte al formaţiunii, urmând să fie declarat câştigător candidatul care obţine majoritatea voturilor valabil exprimate.

Votul pentru alegerea preşedintelui s-a desfăşurat în ordinea alfabetică a organizaţiilor, delegaţii din Bucureşti fiind ultimii care şi-au exprimat opţiunile.

La începutul procesului de votare, câţiva dintre delegaţi au arătat buletinele de vot liderilor de filiale, lucru care a fost sesizat de unii dintre liderii PNL, care i-au cerut preşedintelui de şedinţă, Mircea Ionescu Quintus, să anunţe de la prezidiu încetarea acestei practici.

Quintus i-a rugat de la tribuna Congresului pe delegaţi să nu mai arate buletinele de vot la ieşirea din cabine, somându-i că, în caz contrar, procesul de vot va fi sistat şi că voturile exprimate vor fi anulate.

După ce şi-au exprimat votul, cei doi candidaţi nu au dorit să facă declaraţii, iar liberalul Dinu Patriciu a replicat că nu răspunde la întrebări politice.

În cazul în care Călin Popescu Tăriceanu pierde alegerile pentru şefia PNL, acesta va deveni membru de drept în BPC şi Consiliul Naţional Executiv, ca urmare a prevederilor statutare care conferă acest privilegiu foştilor preşedinţi ai partidului.

În cazul în care Crin Antonescu pierde alegerile, acesta nu va face parte din noul BPC, putând fi membru de drept al organismelor de conducere care au parlamentarii în componenţă sau vicepreşedinţii PNL Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici