Watson: Dacă acuzatorii lui Remeş sunt procurori controlaţi de Băsescu, poziţia lui Tăriceanu e justă

Liderul ALDE Graham Watson a declarat într-un interviu acordat RFI că, dacă cei care îl acuză pe Decebal Traian Remeş sunt procurorii controlaţi de şeful statului, atunci este explicabilă poziţia premierului, care afirmă că preşedintele Traian Băsescu acuză diverşi miniştri.

4 afișări
Imaginea articolului Watson: Dacă acuzatorii lui Remeş sunt procurori controlaţi de Băsescu, poziţia lui Tăriceanu e justă

Watson: Dacă acuzatorii lui Remeş sunt procurori controlaţi de Băsescu, poziţia lui Tăriceanu e justă

"Dacă cei care îl acuză (n.r. - pe Decebal Traian Remeş) sunt procurorii controlaţi de preşedinte, atunci înţeleg bine poziţia premierului Tăriceanu, care spune că şeful statului aruncă acuzaţii împotriva unor diverşi miniştri din Guvern", a afirmat Watson.

În opinia liderului ALDE, dacă există suspiciuni de corupţie, trebuie să fie investigate, dar acestea nu trebuie să devină obiectul unor bătălii politice în campania pentru euroalegeri.

"Dacă există dovezi de corupţie, atunci trebuie să fie investigate cum se cuvine", afirmă Watson.

În ceea ce priveşte demisia ministrului Remeş, Watson a apreciat că acesta "a procedat corect", pentru că "orice ministru acuzat de astfel de lucruri trebuie mai întâi să demisioneze şi apoi să lupte pentru a-şi reabilita numele".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici