Wikileaks: Ce i-a scris Băsescu lui Bush în octombrie 2006

Într-o telegramă din 2006 nesecretizată şi intitulată “Interesul României pentru organizarea summitului NATO din 2008”, oficialii americani redau integral scrisoarea transmisă de preşedintele Traian Băsescu preşedintelui de atunci al SUA, George W. Bush.

76 afișări
Imaginea articolului Wikileaks: Ce i-a scris Băsescu lui Bush în octombrie 2006

Wikileaks: Ce i-a scris Băsescu lui Bush în octombrie 2006 (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

În scrisoare, preşedintele Băsescu face o pledoarie pentru ca SUA să susţină iniţiativa României de a organiza summitul NATO din 2008.

Domnule Preşedinte:

Am plăcerea şi privilegiul să vă scriu pentru a reconfirma interesul României de a găzdui summitul NATO din 2008.

Suntem recunoscători pentru sfaturile şi susţinerea constante primite din partea SUA de la începutul consultărilor apropiate pe această temă. Aş dori să reiterez dialogul deschis şi însufleţit pe care l-am avut în timpul vizitei mele la Washington din iulie 2006.

Cred cu tărie că, în calitate de vecin al Balcanilor de Vest şi susţinătoare a integrării euro-atlantice a acestei regiuni, România ar fi cea mai potrivită locaţie din perspectiva simbolică şi politică pentru un posibil summit al extinderii, cu participarea ţărilor din această zonă.

Citeşte continuarea scrisorii trimisă de Traian Băsescu la Casa Albă pe www.hotnews.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici