WIKILEAKS. Numărul de telefon al lui Traian Băsescu, notat de diplomaţii americani în 2005

Wikileaks a publicat ieri noi telegrame ale ambasadei SUA de la Bucureşti. O astfel de telegramă din 2005 dezvăluie numerele de telefon şi datele de contact ale noilor lideri politici de la Bucureşti, imediat după alegerile din 2004, informează Gândul.

2144 afișări
Imaginea articolului WIKILEAKS. Numărul de telefon al lui Traian Băsescu, notat de diplomaţii americani în 2005

Traian Băsescu (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Numărul de telefon mobil al preşedintelui Traian Băsescu era, în 2005, în fosta reţea Zapp: 0788.194.823. Acest număr nu mai este valabil în prezent. Numerele de telefon ale fostului premier liberal Călin Popescu Tăriceanu şi ale fostului Ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu, actualul şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) sunt încă valabile, de aceea gândul nu le va publica.

La fiecare dintre cei trei lideri politici, diplomaţii americani au listat şi numele asistenţilor, precum şi telefoanele fixe la care pot fi găsiţi pe timp de zi sau pe timp de noapte.

VEZI AICI FRAGMENTUL DIN TELEGRAMĂ ÎN CARE APAR DATELE DE CONTACT ALE PREŞEDINTELUI TRAIAN BĂSESCU, AŞA CUM AMBASADA SUA LE-A NOTAT ÎN 2005. Plus: Care este calificativul la limba engleză pe care-l primeşte Băsescu

În dreptul fiecărui lider politic, diplomaţii specifică dacă acesta vorbeşte fluent limba engleză.

PLUS: Traian Băsescu ţine un discurs în engleză, la ONU:


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici