Zeci de parlamentari PNL din tabăra Orban resping o posibilă înţelegere cu PSD

Zeci de parlamentari PNL, susţinători ai lui Ludovic Orban, au început să dea mesaje de respingere a unei posibile înţelegeri cu PSD pentru susţinerea Guvernului, alternativă la actuala coaliţie.

1887 afișări
Imaginea articolului Zeci de parlamentari PNL din tabăra Orban resping o posibilă înţelegere cu PSD

Zeci de parlamentari PNL din tabăra Orban resping o posibilă înţelegere cu PSD

31 de parlamentari, susţinători ai lui Ludovic Orban în cursa pentru preşedinţia PNL, au postat, marţi, mesaje de respingere a unei posibile înţelegeri cu PSD pentru susţinerea Guvernului, ca alternativă la actuala coaliţie.

Printre aceştia se regăsesc Adrian Miuţescu (Argeş), fostul ministru de Finanţe Alexandru Nazare (Prahova), George Scarlat (Galaţi), Ioan Cupşa (Bihor) şi Alexandru Kocsis(Iaşi).

„2024 este mult mai aproape de cât pare. Ne aşteaptă un test important cu patru rânduri de alegeri. Îi invit pe colegii care cochetează cu opţiunea unei susţineri a PSD să reflecteze bine ce spaţiu de manevră din perspectiva reformelor ar mai avea un guvern liberal în respectiva ipostază. Cum vom putea duce la îndeplinire agenda de reforme pe care ne-am asumat-o? Cu ce costuri?”, scrie Alexandru Nazare.

Adrian Miuţescu afirmă că un guvern minoritar PNL, susţinut tacit de PSD, este inacceptabil din punct de vedere politic.

„Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a dovedit şi în trecut că este un om echilibrat, deschis dialogului, capabil să negocieze în interesul ţării. Mai mult, s-a dovedit a fi un partener politic de încredere, care îşi respectă înţelegerile şi cuvântul dat. Sunt convins că soluţia cea mai bună pentru România este continuarea colaborării cu USR PLUS şi menţinerea coaliţiei de dreapta. Un guvern minoritar PNL, susţinut tacit de PSD, este inacceptabil din punct de vedere politic! O astfel de construcţie ar avea repercusiuni dezastruoase asupra Partidului Naţional Liberal, aşa cum s-a mai întâmplat… Am fost unul dintre cei care au criticat vehement formarea USL şi istoria a dovedit că asocierea cu PSD a fost una extrem de nocivă”, afirmă Adrian Miuţescu.

Liderul PNL Diaspora, senatorul Viorel Baea, afirmă că orice „încuscrire" a Partidului Naţional Liberal cu PSD este „nefirească şi împotriva voinţei celor care au avut încredere” în PNL.

„În calitate de senator al Partidului Naţional Liberal, am fost ales de cetăţenii judeţului Arad pentru o guvernare liberală fără PSD, pentru dezvoltarea României, în care nicio regiune nu va mai fi lăsată în urmă, şi nu voi accepta şi nu voi susţine o nouă majoritate în Parlament cu PSD care a blocat dezvoltarea judeţului Arad şi a multor regiuni din ţară”, transmite Ioan Cristina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici